Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ''

Ιωάννινα 9-12-2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ο Διευθυντής Δ.Ε της Θεσπρωτίας με έγγραφό του προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα (το οποίο δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα esos.gr) υποδεικνύει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την εξοικονόμηση χρημάτων εις βάρος των συναδέλφων του εκπαιδευτικών.
Ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ., θα λειτουργούν νωρίτερα» δίνοντας ταυτόχρονα και νομοθετικές λύσεις, καθώς προτείνει «το προσωπικό το οποίο πλεονάζει, να χρησιμοποιείται για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, τόσο για τις ανάγκες της Δ.Δ.Ε και της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ, όσο και για τις ανάγκες των μεγάλων σχολείων», όμως «οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απασχολούνται, δε θα χάνουν την καθηγητική τους ιδιότητα, αλλά θα υποστηρίζουν διοικητικά-γραμματειακά από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Η απόσπαση αυτή θα ισχύει για όσα σχολικά έτη βρίσκονται σε πλεόνασμα».
Την ίδια στιγμή μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα της Δ. Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και παιδαγωγικό κείμενο:

«Ιδιαίτερα χρήσιμη θα είναι η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία καθώς και η ανάπτυξη ενός ευρύτερου φιλοσοφικού προβληματισμού για την θέση του ατόμου στις σημερινές συνθήκες» .
Τζάνης Πρ. Ευάγγελος
   Δ/ντης ΔΔΕ Θεσπρωτίας                                                                 
       MSc Φυσικός-Ηλεκτρονικός

Κ. Τζάνη
-πόσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πλήρες ωράριο; Και όσοι δεν έχουν, ευθύνονται οι ίδιοι ή εσείς, ως εκπρόσωπος της πολιτείας, που κάνετε αποσπάσεις ειδικοτήτων που πλεονάζουν; Κύριε Τζάνη, είχατε πάντα πλήρες ωράριο; Γιατί αν δεν είχατε, θα πρέπει ανάλογα να κάνετε πρόταση να σας μειωθούν αναδρομικά και οι δικές σας απολαβές!  
-προτείνετε να προσληφθούν μόνο αναπληρωτές. Αλήθεια οι αναπληρωτές καλύπτουν ή όχι πολλές φορές πάγιες και διαρκείς ανάγκες;
-προτείνετε οι εκπαιδευτικοί να πληρώνονται σύμφωνα με τις ώρες που διδάσκουν. Με άλλα λόγια,  εκπαιδευτικός με οργανική σε κάποιο σχολείο που, χωρίς να ευθύνεται, δεν συμπληρώνει το ωράριο του -επειδή ίσως και με τις τελευταίες συγχωνεύσεις έχουν μειωθεί οι σχολικές μονάδες- θα πρέπει να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό μειωμένου ωραρίου. Δηλαδή αναλόγως τις ανάγκες  πότε θα γινόμαστε πλήρους ωραρίου και πότε μειωμένου. Πως το βλέπετε αυτό;
Λέτε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσουν νωρίτερα οι μαθητικές δραστηριότητες. Αυτό κ. Τζάνη θα γίνει όταν επιτέλους το Υπουργείο θα τα κάνει όλα στην ώρα τους, να βγουν δηλαδή οι μεταθέσεις και  οι αποσπάσεις έγκαιρα άρα και  οι τοποθετήσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια έτσι ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
-προτείνετε ακόμη οι καθηγητές της Πληροφορικής, οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και οι φυσικοί να διδάσκουν στο δημοτικό.
Αλήθεια ονειρεύεστε την κατάργηση των δασκάλων; Θεωρείτε ότι οι δάσκαλοι είναι ανίκανοι να διδάξουν τα παραπάνω μαθήματα; Ποιος είναι ο σκοπός σας; Τι θέλετε να κερδίσετε με όλα αυτά; Και εν τέλει όλα αυτά που προτείνετε τα έχετε σκεφτεί καθόλου;    

Μάλλον ο κ. Διευθυντής προσκολλήθηκε πολύ στην καρέκλα του και ξέχασε πως και εκείνος είναι εκπαιδευτικός και πως επιβαίνει στο ίδιο καράβι με εμάς.
Να θυμάστε πως όλοι οι επιβαίνοντες, από τον Κυβερνήτη έως τον τελευταίο ναύτη, έχουν κοινή την τύχη. Τα ίδια θα περάσουν όλοι, είτε καλά είτε κακά. Από την ίδια βόμβα θα πάνε όλοι!
Ξεχάσατε τον παιδαγωγικό και διοικητικό σας ρόλο. Είστε εδώ, για να επιλύετε προβλήματα και όχι, για να δημιουργείτε και άλλα. Είστε σε αυτή τη θέση, για να στηρίζετε τον εκπαιδευτικό που καθημερινά παιδεύεται να επιλύσει τα χιλιάδες πλέον προβλήματα, που η πολιτεία έχει δημιουργήσει στα σχολεία μας. Σας θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίζετε και όχι να μας πολεμάτε.
Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία ενός ταξιδιού είναι η συλλογικότητα, η οποία, όταν συνδυάζεται με την εμπειρία που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορούσε να είναι πολύτιμη! Πρέπει να δίνετε κουράγιο στο προσωπικό σας και μάλιστα τώρα που η πολιτεία, την οποία εσείς εκπροσωπείτε, μας έχει εξευτελίσει και έχει απαξιώσει το ρόλο μας.


ΤΟ Δ.Σ

της

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου