Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Δεκεμβρίου του αιρετού ΠΥΣΠΕ Δ.Τσίγγρου

ΤΣΙΓΓΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ              Ιωάννινα 14-12-2011
ΤΗΛ:6974387423

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
           
  Χθες, 13-12-2011, συνεδρίασε το Υπηρεσιακό συμβούλιο και εξέτασε τα παρακάτω θέματα:
·         Αναγνώριση προϋπηρεσιών
            Αναγνωρίστηκαν δύο προϋπηρεσίες στο δημόσιο, δύο έμειναν σε εκκρεμότητα λόγω ελλιπών στοιχείων και μία δεν αναγνωρίστηκε. Οι προϋπηρεσίες αυτές θα υπολογιστούν στο νέο μισθολόγιο.
·         Τοποθέτηση αναπληρωτών ΠΕ07(Γερμανικής)
            Αποδέχτηκαν την πρόσληψη, στην Α΄ ζώνη, δύο(2) αναπληρωτές ΠΕ 07 μειωμένου ωραρίου και σήμερα θα τοποθετηθούν για να καλύψουν τα κενά των παρακάτω Δημοτικών σχολείων: 13ο Ιωαννίνων-  2ο Πειραματικό- 2ο Ελεούσας-21ο Ιωαννίνων-10ο Ιωαννίνων-Λογγάδων και Κατσικάς.
Προσπάθειες γίνονται να καλυφθεί και το κενό του 3ου Κόνιτσας με διάθεση από τη Β/θμια.
·         Έγκριση υπερωριών
            Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των υπερωριών των ολιγοθέσιων Δημοτικών για το διάστημα από 9-1-2012 έως και 15-6-2012(για τις υπερωρίες πάντα συντάσσεται προϋπολογισμός και κατατίθεται για έγκριση στο υπηρεσιακό συμβούλιο).
Έχουν καταβληθεί έως τώρα οι υπερωρίες μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010 και πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να καταβληθούν οι υπερωρίες από 10 Ιανουαρίου έως και 15 Ιουνίου 2011. 

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω για τα παρακάτω θέματα:
·         Ορισμός Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων
            Νέος Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ορίστηκε στις 21-11-2011 ο συνάδελφος Παπαγεωργίου Χρίστος, δάσκαλος του 2ου Δημοτικού σχολείου Ανατολής. Η θέση αυτή καλύπτεται  με θητεία και λήγει στις 31-7-2015(παρ.1 άρθρο 25 Ν. 3848/2010).
 Η συμμετοχή του θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων που πλέον λειτουργεί ενιαία χωρίς γραφεία.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

·         Κενά πληροφορικής
            Κοντεύουν Χριστούγεννα και στα παρακάτω σχολεία δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι ώρες της πληροφορικής:
Α΄Ζώνη
2ο Ανατολής-3ο Ανατολής-Κουτσελιού-Μπάφρας-Αγίου Ιωάννη-Βουνοπλαγιάς-Σταυρακίου-20ο Ιωαννίνων-4ο Ιωαννίνων-1ο Πειραματικό-2ο Πειραματικό-Μεταμόρφωσης και Περάματος
Β΄Ζώνη
Καλπακίου και Παρακαλάμου
Γ΄Ζώνη
2ο Κόνιτσας και 3ο Κόνιτσας.
Οι παραπάνω ώρες αφορούν στα ολοήμερα και ως γνωστόν, η πληροφορική στα ολοήμερα δημοτικά αποτελεί μάθημα υποχρεωτικό(Φ.12/773/77094/Γ1/28-7-2006  ΦΕΚ 1139/2006 τ.Β΄). Φαίνεται πως κάπως έτσι αντιλαμβάνονται την υποχρεωτικότητα στο Υπουργείο.
Αυτό όμως που  προκαλεί ερωτήματα αλλά και αγανάκτηση είναι ότι δημιουργούνται  πλέον σχολεία δύο ταχυτήτων και διαφορετικών προτεραιοτήτων. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αν και τα παραπάνω κενά είχαν δηλωθεί πολλές φορές, το Υπουργείο κάλυψε προχθές μόνο το κενό του 3ου Ιωαννίνων που αποτελεί σχολείο αναμορφωμένου ωραρίου. Όλοι σας θα έχετε αντιληφθεί ότι πλέον γίνονται  προσλήψεις ειδικά για τα σχολεία αυτά, γεγονός που αποδεικνύει τις προθέσεις του Υπουργείου. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες, απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, για να αρθεί αυτή η αδικία .

·         Βαθμολογική κατάταξη εκπαιδευτικών διετούς φοίτησης
            Πολλοί ρωτάτε σχετικά με την βαθμολογική κατάταξη εκπαιδευτικών που έχουν πτυχία από σχολές Νηπιαγωγών και  Παιδαγωγικών Ακαδημιών διετούς φοίτησης. Η εγκύκλιος του  Υπουργείου με αρ. πρωτ. 134780/Δ2/30-11-2011 ξεκαθαρίζει το θέμα και αναλυτικά αναφέρει:
«…Εκπαιδευτικοί που έχουν πτυχία από σχολές Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικές Ακαδημίες, διετούς φοίτησης, ακόμα και αν δεν έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα εξομοίωσης που ρυθμίζονται στο Π.Δ. 130/1990 (Α΄52) εντάσσονται στους βαθμούς της κατηγορίας ΠΕ.»

·         Οικονομικά
            Καταβλήθηκε χθες το δεύτερο 15θημερο του Δεκεμβρίου καθώς επίσης και το δώρο Χριστουγέννων. Τις επόμενες μέρες θα καταβληθούν οι διαφορές των επιδομάτων ειδικής αγωγής, των επιδομάτων θέσης (προϊσταμένων και υποδιευθυντών ) καθώς και των προβληματικών περιοχών έως και 31-10-2011.
Έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται πολλές προσπάθειες, απ’ όλους τους αρμόδιους για τη μισθοδοσία μας, να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο όσο γρηγορότερα γίνεται γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθούν πολλές αναδρομικές διαφορές, γεγονός που είχα επισημάνει και στη γενική  συνέλευση του Νοεμβρίου.
Έτσι η μισθοδοσία του Ιανουαρίου θα γίνει με το νέο μισθολόγιο ενώ θα εφαρμοστεί η νέα  φορολογία που είναι αυξημένη και σε πολλές περιπτώσεις η διαφορά της αύξησης, σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνά τα 700 ευρώ.
 

                                           Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου