Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απειλή για «λουκέτο» στα σχολεία

Στην τελική ευθεία ο διάλογος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - σήμερα έχει προγραμματισθεί να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή
Με «λουκέτο» στα σχολεία από το Σεπτέμβριο απειλούν οι δάσκαλοι, εάν υπάρξουν νέες περικοπές στις αποδοχές τους. Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε επιστολή στον πρωθυπουργό, «επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο». Στην ίδια επιστολή, η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου». Καταλήγοντας σημειώνει: «Σας δηλώνουμε ότι εάν οι σκέψεις αυτές γίνουν πραγματικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη θα βρει τα σχολεία κλειστά».
Διάλογος
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διάλογος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σήμερα έχει προγραμματισθεί να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Χθες, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για τη μεταρρύθμιση. Όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει καμιά μεταρρύθμιση που να μην έχει αντιδράσεις, γιατί είναι σίγουρο ότι αλλάζουν πολλά και σε επίπεδο προσωπικού σχεδιασμού. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις. Είμαι ανοιχτή σε διάλογο μέχρι την τελευταία μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου