Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εκτός εργασίας 7.000 εργαζόμενοι οργανισμών του δημοσίου στις 5 Αυγούστου

Με τροπολογία θα οδηγηθούν ώς τις 5 Αυγούστου στην εργασιακή ανασφάλεια περίπου 7.000 εργαζόμενοι που δουλεύουν στους 75 φορείς και οργανισμούς του δημοσίου οι οποίοι θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα τεθούν στην εργασιακή εφεδρεία και πολλοί εξ αυτών θα απολυθούν…
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση και θα ψηφιστεί στις αρχές του Αυγούστου. Είπε ότι θα αφορά τους φορείς στους οποίους είχε καταλήξει ο Θόδωρος Πάγκαλος και για τους οποίους υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, "είναι επείγουσα ανάγκη το κράτος να γίνει μικρότερο, εξυπνότερο, δικαιότερο, αποτελεσματικότερο. Δεν υπάρχει επίσης, καμία αμφιβολία, ότι πρέπει να περιορίσουμε τους φορείς της λεγόμενης γενικής κυβέρνησης, οι οποίοι μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Δεν μας το επιβάλλει κανείς, δεν είναι ένας έξωθεν αναγκασμός, αλλά μια στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης της κατάστασης υπέρ του κράτους, υπέρ του πολίτη, υπέρ της οικονομίας".
Παράλληλα ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε όσους έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό να το δηλώσουν, επειδή έχουν αρθεί πλέον όλα τα εμπόδια για να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να βρεθούν τα εμβάσματα που έφυγαν προς τράπεζες του εξωτερικού. Ο υπουργός εκτίμησε ότι έχουν γίνει τρία σοβαρά βήματα με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, τις διασταυρώσεις των τόκων από καταθέσεις του εξωτερικού που κάνει η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων και της χρήσης πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού. "Αυτά όλα θα αποδώσουν πολύ γρήγορα και είναι μια ευκαιρία όποιος έχει ενδιαφέρον να έρθει και να υποβάλει μόνος του δήλωση για να μην υποστεί το δραστικό έλεγχο", είπε ο Ε. Βενιζέλος.
Αναφέρθηκε ακόμη στα ληξιπρόθεσμα χρέη, λέγοντας ότι από τα 42 δισ. ευρώ, τα 37 προέρχονται από 10.000 φορολογούμενους, που θα βρεθούν στο μάτι της εφορίας με τη συνδρομή δικηγόρων, λογιστών και ορκωτών λογιστών, ενώ τα υπόλοιπα τα οφείλουν 890.000 φορολογούμενοι.
Για την ακίνητη δημόσια περιουσία είπε ότι με βάση τα στοιχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για τις αντικειμενικές αξίες του 2009, αυτή ανέρχεται σε περίπου 285 δισ. ευρώ, ενώ η αξία των ιδιωτικών ακινήτων είναι 400 δισ. ευρώ. Αθροιστικά πρόκειται για μία τεράστια περιουσία, που υπερκαλύπτει το χρέος, είπε επιφυλασσόμενος κατά πόσο είναι εμπορεύσιμη όλη η περιουσία, αλλά και αν υπάρχει ζήτηση για να πωληθεί.
 
Η ΑΥΓΗ, 16/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου