Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Διευθυντές με δύο συνεχόμενες θητείες δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση στο ίδιο σχολείο

Α. Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων και Ε.Κ. για τις θέσεις του συνόλου των σχολικών μονάδων ή Ε.Κ. της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου ανήκουν  οργανικά ή όπου ανήκει η σχολική μονάδα ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν κατά το χρόνο υποβολής αίτησης, με τη σειρά  προτίμησης.
Β. Εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες πλήρων διδακτικών ετών που προηγούνται της επιλογής στην ίδια θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ., με επιλογή ή αναπλήρωση, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας  για τη θέση του σχολείου ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν  αλλά δύνανται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας  για τη θέση του σχολείου ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν  αλλά δύνανται να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε άλλο.
Γ. Ομοίως δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας εκπαιδευτικοί οι οποίοι συμπληρώνουν  κατά τη διάρκεια του επόμενου της επιλογής έτους συνολική πραγματική συντάξιμη υπηρεσία καθώς και το όριο ηλικίας για υποχρεωτική  αποχώρηση από την υπηρεσία
Δ. Σε κάθε περίπτωση , ο επιλεγείς Διευθυντής σχολικής μονάδας θα πρέπει να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στη  σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. που έχει επιλεγεί.
Τα παραπάνω ορίζει το Σχέδιο Νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων που κατατέθηκε σήμερα από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, προς ψήφιση, στη Βουλή
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Σχέδιο Νόμου και πηγαίνετε στη σελίδα 37.
Στην ουσία η διάταξη αυτή σημαίνει:
ΠΡΩΤΟΝ: Θα  εφαρμοστεί εμμέσως το σύστημα της κινητικότητας στους νυν Διευθυντές Σχολείων.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τουλάχιστον τα επτά στα δέκα σχολεία θα αποκτήσουν νέο Διευθυντή, καθώς εκτιμάται ότι περίπου το 70% των νυν Διευθυντών  έχουν δεύτερη συνεχόμενη διετία στην ίδια σχολική μονάδα.
https://www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου