Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ποιοι θα ορισθούν πρόεδροι των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Κατά την πρώτη εφαρμογή του  νέου νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων , στα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ), ορίζεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  ως Πρόεδρος, εκπαιδευτικός με τουλάχιστον εικοσαετή (20ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία που διαθέτει διοικητική εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης και ως αναπληρωτής του εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΠΕ /ΠΥΣΔΕ με τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία.
Τα παραπάνω ορίζει το Σχέδιο Νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων που κατατέθηκε σήμερα από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, προς ψήφιση, στη Βουλή.
Τι σημαίνει η διάταξη
Με τη διάταξη αυτή παρακάμπτεται το πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τυχόν αιτήματα εξαίρεσης ή δικαστικές προσφυγές εναντίον των Διευθυντών Εκπαίδευσης ως Προέδρων των Συμβουλίων Επιλογής επειδή στη διαδικασία επιλογής τους υπήρξε μυστική ψηφοφορία η οποία έχει κριθεί ως παράνομη από το ΣτΕ στο νόμο επιλογής Διευθυντών σχολείων του 2015.
Όπως διατυπώθηκε η παρούσα διάταξη οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν έχουν να επιλέξουν και μεταξύ πολλών προσώπων για τη θέση του Προέδρου των Συμβουλίων επιλογής καθόσον διοικητική εμπειρία σε θέση Διευθυντή Διεύθυνσης διαθέτουν λίγοι μόνο εκπαιδευτικοί.
Προφανώς στις περισσότερες, ίσως και σε όλες τις περιπτώσεις θα οριστούν Πρόεδροι οι υπηρετούντες Διευθυντές Εκπαίδευσης.
https://www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου