Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

6ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 29.05.2017
6ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Ανακοίνωση μεταθέσεων – τοποθετήσεων του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων κατά την συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2017 (Α Φάση)

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων σε συνεδρίασή του στις 26 Μαΐου 2017  πραγματοποίησε τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας για το σχολικό έτος 2017-2018.
Ειδικότερα:
·          Απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις ΠΕ16.01 Μουσικής
·          Απορρίφθηκαν 28 αιτήσεις ΠΕ60 Νηπιαγωγών
·          Απορρίφθηκαν 73 αιτήσεις ΠΕ70 Δασκάλων
·          Ικανοποιήθηκαν 4 αιτήσεις ΠΕ60 Νηπιαγωγών
·          Ικανοποιήθηκαν 16 αιτήσεις ΠΕ70 Δασκάλων
·          Μία συναδέλφισσα νηπιαγωγός παρέμεινε στη Διάθεση και εκλήθη από το ΠΥΣΠΕ όπως δηλώσει-επιλέξει από τα εναπομείναντα 2 οργανικά κενά, αυτά των Ν/Γ Κεφαλοχωρίου και Ν/Γ Κ. Μουσιωτίτσας.
·          Τα εναπομείναντα κενά των Δασκάλων ΠΕ70 είναι τα εξής: ΔΣ Βοβούσας (1), ΔΣ Διστράτου (2), ΔΣ Μηλέας (1), ΔΣ Πλατανούσας (1), ΔΣ Πραμάντων (1), ΔΣ Ρωμανού (2). Από αυτά, τα δύο πιο απομακρυσμένα θα καλυφθούν από συναδέλφους μας που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό κατά τη Γ Φάση.
·          Παρέμεινε κενή οργανική ΠΕ16.01 μία θέση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας.
·          Στη σελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων στο σύνδεσμο http://dipe.ioa.sch.gr/images/apospaseis_entos_PYSPE/anakoinosi_topothetiseon_A_FASH_26-5-2017.pdf  βρίσκονται αναρτημένα όλα τα ονόματα.
·          Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 29.05.2017 και ώρα 12:00 έχουν κληθεί από το ΠΥΣΠΕ όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης συγκεκριμένων λαθών ή παραλείψεων που αφορούν στις μεταθέσεις-τοποθετήσεις που ανακοινώθηκαν και είτε να  την καταθέσουν ή να την αποστείλουν με fax (2651024846). Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για να επικυρώσει τα οριστικά αποτελέσματα ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός της προθεσμίας που το υπουργείο εξ’ αρχής όρισε (έως 30.5.2017).
·          Αν και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων-βελτιώσεων, σας θυμίζω για μια ακόμα φορά ότι έχει πολλές πιθανότητες ικανοποίησης μια σωστά μελετημένη υποβολή δήλωσης, βασισμένη τόσο στα δοθέντα φανερά οργανικά κενά όσο και σε όσα πιθανολογείτε ότι θα προκύψουν κατά τη διαδικασία.
·          Επειδή κάποιοι-ες με ρωτάτε σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος “απορρίπτεται”, σας ενημερώνω λοιπόν ότι αφορά ουσιαστικά στη μη ικανοποίηση της αίτησης που υποβάλλατε είτε γιατί δεν είχατε τον απαιτούμενο αριθμό μορίων ή δεν είχατε δηλώσει τα σχολεία που είχατε στη διάθεσή σας ή προέκυψαν στην πορεία. Επιπλέον σας γνωρίζω ότι τα μόρια της συνυπηρέτησης και εντοπιότητας, όπως αυτά αναγράφονται στους πίνακες της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων, συνυπολογίστηκαν μόνο στις περιπτώσεις των συναδέλφων μας που έπιασαν κάποιο σχολείο και όχι στις περιπτώσεις που απορρίφθηκαν.  

2. Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
Υποβολή υποψηφιότητας
Η Τακτική Γενική του Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 από 8:15΄ έως 13:15΄στην αίθουσα «ΔΩΔΩΝΗ» (δίπλα από τη reception) του ξενοδοχείου Du Lac. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Ε.Ε. και αντιπροσώπων για την 86η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων - Μαρούτσειο, Χρ. Κάτσαρη 11 (απέναντι από τη ΔΕΗ) από τις 2 μμ έως τις 7 μμ.
Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας (φυσικών μελών και υποψηφίων) όχι μόνο για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, αλλά και για να συμμετάσχουμε ενεργά διατυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας. Οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ θα κληθούν να πληρώσουν 24 ευρώ (θα επιστραφούν με την προσκόμιση της απόδειξης στο Σύλλογο στον οποίο και οργανικά ανήκουν), οι αναπληρωτές 15 ευρώ και οι συνάδελφοι μειωμένου ωραρίου 7 ευρώ ώστε να έχουν το δικαίωμα ψήφου. 
Δράττομαι εδώ της ευκαιρίας για να σας γνωστοποιήσω (αν και ήδη οι περισσότεροι το γνωρίζετε) ότι στις εκλογές αυτές θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο ψηφοδέλτιο για το τοπικό (Διοικητικό Συμβούλιο) και για αντιπρόσωπος στην Αθήνα (ΔΟΕ), ευελπιστώντας στην ψήφο και στη στήριξή σας.

3. Διαφοροποιήσεις στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2017
Μετά την πρόσφατη ενημέρωση που είχα, στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2017 θα λάβουν τελικά χώρα οι όποιες διαφοροποιήσεις (μειώσεις ή ακόμα και αυξήσεις) στη μισθοδοσία μας αναδρομικά και μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017.

4. Κατανομή τάξεων για το σχολικό έτος 2017-18
Η τελευταία σχετική εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ (71858/Δ1/3-5-2017) με θέμα: «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018 – προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος» ορίζει όσα άπτονται της κατανομής των τάξεων για το σχολικό έτος 2017-18. Πιο συγκεκριμένα:
Προτείνεται ως παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία. Η ανάληψη του ίδιου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη τμήματος από τον ίδιο εκπαιδευτικό πέραν της τριετίας, συνεχόμενης ή μη. Συνιστάται να αποφεύγεται η κατ’ εξακολούθηση ανάληψη των ίδιων τάξεων ή κύκλου τάξεων (π.χ. Α’ – Β’ Δημοτικού) από τον ίδιο εκπαιδευτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του, καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (π.χ. χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος/-η, αναπληρωτής/-τρια, αποσπασμένος/-η,) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Συνεπώς, εξαντλείται κάθε περιθώριο προκειμένου να εφαρμόζονται τα παραπάνω και μόνο όπου είναι ανέφικτο (π.χ. μονοθέσιο ή διθέσιο) ή επιβάλλεται από άλλους ειδικούς λόγους, λαμβάνεται διαφορετική απόφαση μετά από ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου και σύμφωνη γνώμη του.
 
5. Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων απασχόλησε πρόσφατα το αίτημα συναδέλφισσών μας για αμοιβαία μετάθεση. Ομόφωνα αποφασίστηκε, αφού πληρούσαν άλλωστε όλες τις προϋποθέσεις, η αμοιβαία μετάθεση τους.
Τα όσα προβλέπονται για τις αμοιβαίες μεταθέσεις αναφέρονται αναλυτικά κάθε χρόνο στην εγκύκλιο των μεταθέσεων σε ξεχωριστό μέρος και κεφάλαιο. Το ίδιο έγινε και φέτος. Σας αναφέρω τα πιο βασικά:
1. Δικαίωμα  υποβολής  αίτησης  για  αμοιβαία  μετάθεση  έχουν  οι  εκπαιδευτικοί  εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/96 (Α45’), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 100/97 (Α’ 94), μέχρι 31 Αυγούστου 2017.
β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη κατά την 31η Αυγούστου 2017.
γ) Να  έχουν  συμπληρώσει μέχρι  31-8-2017 δύο  χρόνια  υπηρεσίας  από  την  ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.
2. Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.
3. Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται αμοιβαία έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για σχολεία των περιοχών μετάθεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης από την οποία προήλθαν, εφόσον από την ημερομηνία της μετάθεσής τους αυτής και μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις υπηρετήσουν για μια τριετία εκτός της περιοχής από σχολείο της οποίας μετατέθηκαν.
4. Οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
5. Για τις αμοιβαίες μεταθέσεις από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις με τη μόνη διαφορά ότι εξετάζονται από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ).

 6. Ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα
Κρίσεις Διευθυντών Σχολικών μονάδων
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη για τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ μικρή (3-4 μέρες). Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι υποψήφιοι Διευθυντές να μεριμνήσουν να υποβάλουν αίτηση για το πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών. Στην Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ετοιμάζονται τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών όσων συναδέλφων ήδη είναι Διευθυντές σχολικών μονάδων.
Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Ανάρτηση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr.
Το διάστημα 1-10 Ιουνίου εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ότι θα είναι έτοιμοι για την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών.
Αποσπάσεις σε φορείς
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης σε φορείς (π.χ. Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, ΓΑΚ, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ΕΟΠΠΕΠ, Ακαδημία Αθηνών, ΙΕΠ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ κλπ)
.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου