Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΗ: Μειωμένα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου – Όλες οι αλλαγές

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).
Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται στο υπόλοιπο τμήμα του λογαριασμού που αφορά την προμήθεια, όπου η σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς έχει οδηγήσει σε μειώσεις 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, πολιτική την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι εναλλακτικοί προμηθευτές.
Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:
Οικιακό τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,14 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,13 ευρώ (μείωση 7,1 %).
-Χρέωση ενέργειας: σημερινή τιμή 0,541 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,527 λεπτά (μείωση 2,5 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,56 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,54 ευρώ (μείωση 3,5 %).
-Χρέωση ενέργειας: 2,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, νέα τιμή 2,13 λεπτά (μείωση 0,4 %).
Τιμολόγιο Πολυτέκνων και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ενέργειας σημερινή τιμή 0,602 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,586 λεπτά (μείωση 2,6 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ενέργειας, η σημερινή τιμή 2,37 λεπτά ανά κιλοβατώρα , παραμένει αμετάβλητη.
Η χρέωση ισχύος τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διανομή στο ΚΟΤ και το τιμολόγιο πολυτέκνων παραμένει μηδενική. Επίσης, το νυχτερινό τιμολόγιο απαλλάσσεται πλήρως από χρεώσεις τόσο για τα δίκτυα μεταφοράς όσο και για τα δίκτυα διανομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου