Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Επιτροπή που θα επιλέξει τα 65 σχολεία που θα συμμετάσχουν στην Επιμόρφωση για την περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών

Διμελής Ειδική Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θα επιλέξει τις σχολικές μονάδες   που θα συμμετάσχουν στη δράση «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης μαθητών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
Πρόκειται για τους :
Πρόεδρος:   Ελευθέριος Βεκρής, με αναπληρώτρια την   Ασπασία Οικονόμου.
Μέλη:  Νικολέττα Γκλιάου, με αναπληρωτή τον   Στυλιανό Ιωάννου,
Υπενθυμίζεται ότι το   Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  μετά την  απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κάλεσε   τις δημόσιες σχολικές μονάδες της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Περιγραφικής Αξιολόγησης μαθητών καθώς και στο σχετικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18.
Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή/υιοθέτηση μιας παιδαγωγικά προσανατολισμένης μορφής αξιολόγησης που επιτρέπει τη διαμόρφωση παιδαγωγικών πρακτικών με έμφαση στη συνεχή ενθάρρυνση και ενίσχυση των μαθητών/τριών, την ολόπλευρη ανάπτυξη, την εξατομικευμένη και αναλυτική ανατροφοδότηση, τη συνεργατική και κοινωνική μάθηση, τη διαφοροποίηση και εξατομίκευση της διδασκαλίας και την ουσιαστική ισότητα ευκαιριών.
Προτείνεται συγκεκριμένα η προετοιμασία της εισαγωγής συστήματος Περιγραφικής Αξιολόγησης των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσω της επιλογής τουλάχιστον 65 δημόσιων σχολικών μονάδων (13 δημόσιων Νηπιαγωγείων, 26 Δημοτικών, 26 Γυμνασίων), οι οποίες θα λειτουργήσουν ως «πιλοτικά σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου