Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις: Σιωπηρή παράταση έως τα ξημερώματα της Δευτέρας - Τα πρόστιμα

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ θα δοθεί νέα παράταση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το taxis θα είναι ανοικτό για δηλώσεις έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.

1.336 ευρώ φόρο εισοδήματος θα πληρώσουν κατά μέσο όρο φέτος οι φορολογούμενοι εκτός από τους άλλους φόρους που καλούνται να πληρώσουν. Τα φετεινά εκκαθαριστικά θα "καίνε" και οι φορολογούμενοι στα τέλη του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου και τις άλλες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
Όσοι λοιπόν δεν προλάβουν θα πληρώσουν:
• Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
• Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
• Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
• Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.
Από τη μέχρι στιγμής εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
• Χρεωστικό σημείωμα θα λάβουν 1.911.337 φορολογούμενοι. Συνολικά καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 2,55 δισ. ευρώ ή, διαφορετικά, 1.336 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο. Οσοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρο θα πρέπει να τακτοποιήσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 29 Ιουλίου, τη δεύτερη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την τρίτη και τελευταία δόση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι χρεωστικές δηλώσεις αποτελούν το 36,27% του συνόλου.
• Πιστωτικό σημείωμα θα λάβουν 904.843 φορολογούμενοι. Συνολικά θα τους επιστραφούν 255,6 εκατ. ευρώ ή, διαφορετικά, θα λάβουν επιστροφή ο καθένας κατά μέσον όρο 282 ευρώ.
• Οι μηδενικές δηλώσεις ανέρχονται σε 2.453.158. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν το 46,56% όσων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου