Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συντάξεις: Δυο Ταμεία για κύρια και επικουρική σύνταξη και νέες μειώσεις

Κοντά σε συμφωνία και στο θέμα τους Ασφαλιστικού φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον κυβέρνηση και δανειστές με τα νέα να είναι μάλλον ακόμη πιο άσχημα για τους ασφαλισμένους.

Μπορεί να διαψεύδεται από την κυβέρνηση ότι συζητάει το ενδεχόμενο να καταβάλλεται μόλις το 60% για όσους βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 65 έτη ωστόσο σε συζήτηση παραγόντων του Οικονομικού επιτελείου με δημοσιογράφους αυτό φάνηκε να διαψεύδεται μόνο σε ό,τι αφορά σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι. Έτσι το μέτρο δεν αποκλείεται να ισχύσει για όσους βγουν σε σύνταξη στο μέλλον.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στα ποσά των συντάξεων σχεδιάζει τη σταδιακή αύξηση κατά 3% των εργοδοτικών εισφορών. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες λέει ότι θα υπάρξει μια αύξηση 1,5% μέσα στο 2016 και άλλο ένα 1,5% μέσα στη διετία 2017-2018. Οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών ωστόσο βρίσκει μεγάλες αντιδράσεις στην πλευρά των δανειστών και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες μειώσεις στα ποσά των συντάξεων, με ορισμένους να αναφέρονται σε περικοπές από 6% ως 8% στις επικουρικές.
Τέλος σε ό,τι αφορά στην ενοποίηση των Ταμείων όλα δείχνουν ότι οι δανειστές συζητούν με θετικό τρόπο την πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία ενός Ταμείου Κύριας Ασφάλισης και ενός Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους (μισθωτούς, επαγγελματίες, αγρότες κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου