Γλυκό κυδώνι
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 κιλα κυδωνια
- 1 κιλο ζαχαρη
- χυμο απο ενα λεμονι
- κλωναρακια αμπαροριζα
Πώς το κάνουμε:
- Ξεφλουδιστε τα κυδωνια και κοψτε τα σε λεπτες λωριδες.
- Σε κατσαρολα βαζουμε 5 φλ νερο τη ζαχαρη και τα κυδωνια σε δυνατη φωτια οσπου να αρχισει να δενει το σιροπι.
- Εν το μεταξυ εχουμε ετοιμο το χυμο λεμονιου και το προσθετουμε στο γλυκο.
- Αφου παρει βρασει κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε την αμπαροριζα.
- Με σκεπασμενη την κατσαρολα αφηνουμε το γλυκο
να κρυωσει και αφου κρυωσει αφαιρουμε την αμπαροριζα,το βαζουμε σε
βαζακια για να το φυλαξουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου