Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Γλυκό κυδώνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κιλα κυδωνια
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • χυμο απο ενα λεμονι
  • κλωναρακια αμπαροριζα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδιστε τα κυδωνια και κοψτε τα σε λεπτες λωριδες.
  2. Σε κατσαρολα βαζουμε 5 φλ νερο τη ζαχαρη και τα κυδωνια σε δυνατη φωτια οσπου να αρχισει να δενει το σιροπι.
  3. Εν το μεταξυ εχουμε ετοιμο το χυμο λεμονιου και το προσθετουμε στο γλυκο.
  4. Αφου παρει βρασει κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε την αμπαροριζα.
  5. Με σκεπασμενη την κατσαρολα αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και αφου κρυωσει αφαιρουμε την αμπαροριζα,το βαζουμε σε βαζακια για να το φυλαξουμε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου