Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει το Καστελόριζο σε χάρτες της Γεωγραφίας Ε Δημοτικού λόγω τεχνικής δυσκολίας- Θα διορθωθεί από την επόμενη χρονιά

Το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στη διόρθωση και επικαιροποίηση της έκδοσης του βιβλίου Γεωγραφίας Ε΄ Δημοτικού, απάντησε στη Βουλή, εγγράφως, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος , ύστερα από ερώτηση-καταγγελία του Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται έξω από το χάρτη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί αρχικά το 2006, τονίζεται στο έγγραφο του υπουργού Παιδείας, ενώ σημειώνονται τα εξής:
Α. Στη μεγάλη πλειονότητα των χαρτών, 18 στον αριθμό, που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο, τόσο το Καστελόριζο όσο και το μικρότερης έκτασης, νησί Στρογγύλη, εμφανίζονται ως προσθήκες (υπό μεγέθυνση).
Β. Ωστόσο, υπάρχουν οκτώ κυρίως θεματικοί χάρτες, όπου λόγω της τεχνικής δυσκολίας της απεικόνισης ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου, σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων, δεν απεικονίζεται το Καστελόριζο.
Γ. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη δημιουργήσει και προτείνει νέα γραφικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το σύνολο των χαρτών, ώστε να απεικονίζονται τα δύο αυτά μικρά νησιά, τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά σχολικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου