Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - είναι το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής - χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές τις επόμενες ώρες. 

Στο «πόδι» και οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής, οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ζήσουν ξανά όλα όσα συνέβησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εξαιτίας των πρωτοφανών βροχοπτώσεων.

Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας λόγω του εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505.


Μάλιστα, έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να οχυρώσουν τα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας σακιά άμμου και τσιμεντόλιθους. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, στην περιοχή της Αττικής δεν υπήρξαν προβλήματα, ωστόσο όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. 
Ήδη στην Κρήτη, παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων καθώς μεγάλη περιοχή στα Σφακιά, βυθίστηκε στο σκοτάδι, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την πόλη της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Την ίδια ώρα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο. 

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις. Στην Αττική, η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου