Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΗ: Ποιες ώρες ισχύει το νυχτερινό τιμολόγιο

Σε εφαρμογή τέθηκε από το περασμένο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου, το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο θα ισχύσει έως και την 30ή Απριλίου 2015.
 
Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο έχει ως εξής:
- Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 έως τις 8 το πρωί.
- Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο δεν προβλέπεται καμία αλλαγή, δηλαδή εξακολουθεί να ισχύει το παλαιό ωράριο από τις 3 και μισή το μεσημέρι έως τις 5 και μισή το απόγευμα και από τις 2 έως τις 8 το πρωί.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν γίνεται χρήση των ηλεκτρικών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, εάν η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, ξεπερνά τις 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο και όταν η 4μηνιαία κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.
Σημειώνεται ότι το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, δεν χορηγείται πλέον, καθώς ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 και εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν ζητήσει την αλλαγή του.
Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (http://www.dei.com.gr) και του ΔΕΔΔΗΕ (www. deddie.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου