Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλέπεται ψυχρό φθινόπωρο με ακραία καιρικά φαινόμενα

Όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα φθινόπωρο το οποίο θα κυλίσει σε γενικές γραμμές αρκετά ψυχρό κυρίως από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ διαφαίνονται και αρκετά ισχυρές καταιγίδες και βροχές που θα επηρεάσουν την χώρα μας ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Μάλιστα, αρκετά προγνωστικά, δείχνουν πως τα χιόνια θα κατέβουν από τον Οκτώβριο, λογικά προς τα τέλη του μήνα αυτού, αρκετά χαμηλά, ως και σε ημιορεινές περιοχές, με τα βουνά μας να δέχονται τα πρώτα χιόνια αρκετά νωρίς.

Γενικότερα διαφαίνονται πολλές βροχές ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τους ανέμους που θα έχουν το πάνω χέρι, να είναι οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι. Μετά από πολλά χρόνια πάντως, φαίνεται πως το φθινόπωρο θα κυλίσει αρκετά πιο ψυχρό, με αρκετές βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Χαρακτηριστικό είναι, πως οι κακοκαιρίες που φαίνονται, θα έχουν ακραίο χαρακτήρα, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχών. Για να δούμε λοιπόν, αν ένα τέτοιο Φθινόπωρο, ψυχρό και βροχερό, προμηνύει και έναν βαρύ χειμώνα με πολλά χιόνια και παγερές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου