Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Gallup-Healthways με δείγμα 133.000 κατοίκων σε συνολικά 135 χώρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κάτοικοι του Παναμά είναι οι πιο ευτυχισμένοι του κόσμου ενώ στη Συρία και το Αφγανιστάν είναι οι πιο δυστυχισμένοι. Την ίδια ώρα, οι Έλληνες απέχουν πολύ από την ευτυχία αφού η χώρα μας βρίσκεται στην 100η θέση της σχετικής κατάταξης μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, τη Νιγηρία, το Νίγηρα, την Παλαιστίνη και τη Σερβία.

Η έρευνα μελέτησε και αξιολόγησε το επίπεδο ευτυχίας με βάση πέντε παράγοντες. Την οικονομική ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική ευεξία (σημαίνει την ύπαρξη υποστηρικτικών σχέσεων και αγάπης στη ζωή),την κοινοτική ευεξία (σημαίνει να νιώθει κανείς καλά στην κοινότητα όπου ζει), την υγεία και την ύπαρξη σκοπού και στόχων στη ζωή. Οι ερευνητές του οργανισμού Gallupκατέταξαν τις χώρες με βάση το ποσοστό των πολιτών τους που δήλωσαν ευτυχισμένοι για τουλάχιστον τρεις από τους πέντε παράγοντες.

Παναμάς και Κόστα Ρίκα ηγούνται της σχετικής λίστας. Πάντως, όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια το 72% των πολιτών της Σουηδίας δήλωσαν πως βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου