Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η μετανάστευση μειώνει τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία!

Εγκατέλειψαν, μαζί με τις οικογένειες τους, την Ελλάδα 2.471 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από επίσημα έγγραφα του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότεροι μαθητές κατευθύνθηκαν στη Γερμανία (869) ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Αλβανία με 478 μαθητές να μετεγγράφονται σε σχολεία της γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλές οικογένειες Αλβανών λόγω της οικονομικης κρίσης επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Στην 3η θέση είναι η Βουλγαρία με 166 μαθητές να φοιτούν πλέον σε σχολεία της και στην τέταρτη θέση η Αγγλία στα σχολεία της οποίας παρακολουθούν μαθήματα 119 μαθητές ελληνικών σχολείων.
Τις πρώτες δέκα θέσεις συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ρωσία, Καναδάς. Η Κύπρος βρίσκεται στην 11η θέση καθώς 43 μαθητές ελληνικών σχολείων πήραν μετεγγραφή σε σχολεία της.
Οι περισσότεροι μαθητές που πλέον φοιτούν σε σχολεία του εξωτερικού προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Κεντρικής Μακεδονίας με 737 μαθητές να την εγκαταλείπουν , ποσοστό της τάξης των 30 ποσοστιαίων μονάδων. Η Αττική είναι η δεύτερη περιφέρεια ως προς τον αριθμό των μαθητών με 477 και ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία με 322 μαθητές.
Από την άλλη πλευρά, ήρθαν στα ελληνικά σχολεία 715 μαθητές με τους 211 εξ αυτών να προέρχονται από την Αλβανία ενώ ακολουθούν Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ρουμανία και Ρωσία. Από τους 715 οι 204 φοιτούν σε σχολεία της Αττικής και οι 160 σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου