Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πανελλαδικές 2014: Χημεία, Λατινικά, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων φτάνει στο τέλος της, καθώς απομένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι να τελειώσει ο "Γολγοθάς" των εξετάσεων. Αύριο Παρασκευή εξετάζονται στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και την Ηλεκτρολογία.

Συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις, για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, με τα εξής μαθήματα: Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Το www.newsit.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς θα μεταδόσουν άμεσα τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, ενώ θα δημοσιεύσει και τις απαντήσεις στα εν λόγω θέματα

Tο μηχανογραφικό
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από το Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου