Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της αυτοαξιολόγησης

            Τα προβλήματα που δημιουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της αυτοαξιολόγησης, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνης και ζητά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΔΟΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για το θέμα.

            Συγκεκριμένα αναφέρει:
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο παιδείας για την καταχώρηση της έκθεσης αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων έχει πεδία τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια για απλή επισύναψη ή αντιγραφή ενός κειμένου χωρίς την καταχώρηση της αριθμητικής αποτίμησης κάθε δείκτη. Η τελική έκθεση ωστόσο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να καταχωρηθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.
Μετά την εξέλιξη αυτή και λαμβάνοντας υπόψη το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα και να κινηθεί, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφασή του, σε ενιαία στάση και στο ζήτημα της αριθμητικής αποτίμησης των δεικτών.
Ως Σύλλογος, μετά από συζήτηση στη σημερινή έκτακτη γενική μας συνέλευση, συμφωνήσαμε να επεξεργαστούμε τη φόρμα με την αριθμητική αποτίμηση των δεικτών και άμεσα να σας αποσταλεί η πρότασή μας για μια ενιαία στάση πανελλαδικά (έχει σχεδόν ολοκληρωθεί). Σκοπός μας είναι από τη μία να αποτυπωθεί αριθμητικά ότι έχουμε καταγράψει περιγραφικά στο ενιαίο κείμενο και από την άλλη να μην υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση στους ποσοτικούς δείκτες από σχολείο σε σχολείο ώστε να μην αξιοποιηθούν τα στοιχεία για κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων. Παράλληλα καλούμε όλους τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων να μην προχωρήσουν στην κατάθεση της έκθεσης, να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μέχρι να διαμορφωθεί συλλογική στάση πανελλαδικά. Σε περίπτωση που υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση από την Ομοσπονδία, θα σας κοινοποιήσουμε άμεσα την πρόταση του Συλλόγου μας για ενιαία στάση σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου