Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Περιμένοντας τον Άη Βασίλη

Τα Χριστούγεννα ετοιμάζεται να γιορτάσει ολόκληρος ο πλανήτης και ήδη τα προεόρτια έχουν ξεκινήσει εδώ κι αρκετές ημέρες. Είτε με μαραθώνιους, είτε με συσσίτια γι’ απόρους, είτε με στολισμό δέντρων, δρόμων, σπιτιών... σε κάθε γωνία του κόσμου περιμένουν τη Γέννηση Του Θεανθρώπου.

Στην Ισπανία περίπου 2.200 άτομα, ντυμένα σαν Άη Βασιλίδες, συμμετείχαν στον Αγώνα Δρόμου που η έναρξή του έγινε στο Σαν Σεμπαστιάν στα περίχωρα της Μαδρίτης. Οι διοργανωτές δήλωσαν πως 10% των κερδών θα διατεθούν σε ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου.





Στο Βιετνάμ και συγκεκριμένα στο Ανόι εκατοντάδες μέλη κλαμπ γιόγκα γέλιου συγκεντρώθηκαν κι άρχισαν το γέλιο! Η γιόγκα γέλιου θεωρείται φυσική άσκηση που πρόσφατα εφαρμόστηκε στο Βιετνάμ και όσοι επιδίδονται σε αυτά θεωρούν ότι το γέλιο έχει θετική επίδραση στη ζωή τους και στη φυσική τους κατάσταση. Γελώντας λοιπόν 200 άτομα υποδέχονται τα Χριστούγεννα.







Στη Ρωσία Άη Βασιλίδες προσπάθησαν να μπουν στο Ρεκόρ Γκίνες κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο κέικ μελιού. Ζυγίζει 1.100 κιλά και διάμετρο πέντε μέτρα! Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν 200 κιλά αλεύρι, 2.000 αυγά, 100 κιλά άχνης, 150 κιλά ζάχαρης, 800 κιλά μελιού, μία σακούλα κανέλας, 700 βαζάκια μαρμελάδας βερίκοκο, 800 φύλλα κάρδαμου, 1.000 κομματάκια μοσχοκάρυδου, 500 κομματάκια γαρύφαλλου, 50 κούπες αρωματικού πιπεριού, 1.000 φυλλαράκια γλυκάνισου, 600 κλωναράκια άνηθου και 10 κιλά πιπερόριζας.







Στην Ολλανδία οι κάτοικοι των χωριών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να διακοσμήσουν και να φωταγωγήσουν τα σπίτια τους και τους κήπους τους όσο πιο φανταχτερά γίνεται.







Στο Γιοχάνεσμπουργκ, εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από ένα σπίτι όπου διοργανώθηκε τελετή με κάλαντα για τη φωταγώγησή του. Είναι η πέμπτη χρονιά που η οικογένεια διακοσμεί το σπίτι της με φώτα και εκατοντάδες επισκέπτες έρχονται και προσεύχονται κρατώντας κεριά κατά την απογευματινή συγκέντρωση.







Περίπου 1.500 άποροι και άστεγοι απόλαυσαν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Πολωνία, το οποίο διοργάνωσε ο ιερέας Zygmunt Lubieniecki.





Ογδόντα πέντε σέρφερ ντυμένοι σαν Άη Βασιλίδες στην Πορτογαλία έσχισαν με τη σανίδα τους τα κύματα στο Ria de Aveiro, στο πλαίσιο των δημοτικών εκδηλώσεων για την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου