Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννίνων προς τους Εκπαιδευτικούς των Εικαστικών των σχολείων μας για εθελοντική εργασία καλαισθησίας εσωτερικών χώρων στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας.

                                                      Ιωάννινα 20 Απριλίου 2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Αρ. Πρωτ.: 24295/174

   ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

                                                                                               

Π Ρ Ο Σ
τη Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων
ΕΝΤΑΥΘΑ

            Η αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την τρίτη ηλικία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που καλούμαστε να ενσκήψουμε και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά σήμερα.
            Η αποφυγή της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων και η προστασία των ατόμων της τρίτης ηλικίας από την εγκληματικότητα και την εγκατάλειψη είναι θέματα τα οποία οφείλει να αντιμετωπίσει κάθε πολιτισμένη και δυναμική κοινωνία. Μια κοινωνία που εγκαταλείπει στα περιθώρια και την κοινωνική απαξίωση την τρίτη ηλικία είναι μια κοινωνία που δεν έχει μέλλον, γιατί αδιαφορεί ουσιαστικά και αδυνατεί να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει αποτελεσματικά όλα τα μέλη της.
            Ένας θεσμός, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από την πολιτεία με πολλαπλά οφέλη, είναι ο θεσμός του εθελοντισμού. Η εθελοντική προσφορά και δράση από καλλιτέχνες θα ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των ηλικιωμένων και των νέων, θα τους βγάλει από το περιθώριο και την απαξίωση και θα προαχθεί σημαντικά το αίσθημα της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Όταν προσφέρεις εθελοντικά στους άλλους συνανθρώπους σου, ζωντανεύεις.
            Ως Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ζωγράφειου Ιδρύματος Ιωαννίνων προσκαλώ τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (ειδικότερα τους εκπ/κούς των Καλλιτεχνικών)  να προσφέρουν εθελοντικά τα δικά τους έργα τέχνης προκειμένου να υποστηρίξουν την καλαισθησία του εσωτερικού χώρου του Οίκου Ευγηρίας του Ζωγράφειου Ιδρύματος Ιωαννίνων.
            Τα ονόματα των εκπαιδευτικών- δωρητών, των οποίων τα έργα θα κοσμούν τον εσωτερικό χώρο του Οίκου Ευγηρίας, θα αναρτηθούν σε ειδική πλακέτα με όλους τους δωρητές.
            Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή σας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί υψηλό πολιτιστικό επίπεδο για τους φιλοξενούμενους του Οίκου Ευγηρίας Ιωαννίνων.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων



Φίλιππος Α. Φίλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου