Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι μαθητές/τριες ενός δυσπρόσιτου χωριού "σπάνε την απομόνωση" και προβάλουν τον τόπο τους. Διαβάστε τους!!

Έλαβα την απόφαση να δημιουργήσω αυτό το ιστολόγιο με τη φιλοδοξία να καλλιεργηθεί μια διαφορετική στάση στους/στις μαθητές/τριες μου για τη χρήση του διαδικτύου και να αποτελέσει εν δυνάμει ''τόπο συνάντησης'' των απανταχού Μηλιωτών/τισσών.

Η χρήση του ίντερνετ έχει γίνει καθημερινή συνήθεια του συνόλου των παιδιών ακόμη και στην ηλικία των 9 ετών. Δυστυχώς όμως ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται ως παιχνιδομηχανή ή ακόμη χειρότερα  ως μέσο <<επικοινωνίας>> στα διάφορα social media συνήθεια μη ανάλογη της ηλικίας τους και προφανώς δίχως χρηστικότητα. 

Μετά από αρκετή συζήτηση στην τάξη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πλοήγηση στο διαδίκτυο αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας ασφαλή και χρηστικό χώρο. Θα αναρτούμε άρθρα, απόψεις, φωτογραφίες, εργασίες με ορθά ΕΛΛΗΝΙΚΑ διώχνοντας μακριά μας τα γκρικλις.

 Επιπρόσθετο στόχο αποτελεί η ανάπτυξη της αντίληψης των μαθητών/τριών για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, το ρόλο των μετεχόντων (πομπός, δέκτης) των παραγόντων (μέσο, μήνυμα, ''θόρυβος'') και αποτελεσμάτων (επίδραση, στάση) αυτής καθώς επίσης και τα απαιτούμενα για τη επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Το παραπάνω, δηλαδή η γνώση, η ανάπτυξη και η καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων είναι ζητούμενο για την Ελλάδα της κρίσης- όχι της οικονομικής αλλά της ηθικής. Παντού ακούμε και βλέπουμε την ανακολουθία λόγου και πράξεων, την καταβαράθρωση των ανθρωπίνων σχέσεων και τον εκφυλισμό της ελληνικής γλώσσας ως αποτέλεσμα αδυναμίας επικοινωνίας

 Θέλω να πιστεύω πως με αυτό το ιστολόγιο θα δοθεί ένα περαιτέρω ερέθισμα ώστε να ''γκρεμιστούν'' τα τείχη που όλοι έχουμε στα αυτιά μας, παραφράζοντας έτσι τη λαϊκή ρήση '' και οι τοίχοι έχουν αυτιά''...  

                                                                                                                                            Με εκτίμηση,                     
                                                                                                                            Αλέξανδρος. Πασχάλης
Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς Μετσόβου
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου