Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Οδηγίες και Επισημάνσεις σχετικά με τη Δήλωση Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Οι συνάδελφοι στη Δήλωση Τοποθέτησης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Α. Επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Ας το δούμε απλά με ένα παράδειγμα:
Συνάδελφος ΠΕ86 Πληροφορικής υπηρετεί οργανικά στο 4ο ΔΣ Ιωαννίνων και χρειάζεται συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου.
Το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων ανήκει στην Ομάδα 3.
Από τη στιγμή που ο συνάδελφος θα επιλέξει να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, (Ομάδα 3 εν προκειμένω στην οποία ανήκει το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων) ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, επιβάλλεται να δηλώσει ΟΛΑ τα σχολεία της Ομάδας 3 που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.
Επιβάλλεται λοιπόν να δηλώσει το ΔΣ Μπάφρας-Νεοκαισάρειας, το ΔΣ Σταυρακίου, το 1ο ΔΣ Μαρμάρων και το ΕΔΣ ΣΑΠ.
Προφανώς και ΔΕΝ θα πρέπει να αρκεστεί στα σχολεία της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, αλλά είναι συνετό να δηλώσει και σχολεία των δύο όμορων Ομάδων με την Ομάδα 3, δηλαδή σχολεία της Ομάδας 1 (9ο ΔΣ Ιωαννίνων, 12ο ΔΣ Ιωαννίνων, 19ο ΔΣ Ιωαννίνων, 20ο ΔΣ Ιωαννίνων, 26ο ΔΣ Ιωαννίνων, Αγίου Ιωάννη, Αμφιθέας, 1ο ΕΔΣ και 4ο ΕΔΣ) και της Ομάδας 2 (1ο και 3ο Ανατολής, Δροσοχωρίου, Λογγάδων, 2ο ΕΔΣ).
Ακόμη πιο συνετή είναι η Δήλωση με επιπλέον σχολεία πέραν των παραπάνω, ώστε ο συνάδελφος να συμπληρώσει το ωράριό του σε σχολεία της επιλογής του και όχι σε όσα απομείνουν για το τελος.
Τα όμορφα σχολεία δύνανται να δηλωθούν επιλεκτικά ή ανακατεμένα. Επισημαίνω πάντως πως μια "γεμάτη" δήλωση είναι μια εξαιρετικά καλή δήλωση.
 
Β. Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφος/συναδέλφισσα δύναται να δηλώσει οποιαδήποτε σχολική μονάδα επιθυμεί από αυτές που ανακοινώθηκαν για την ειδικότητά του, ανεξάρτητα από τις Ομάδες σχολείων.

Γ. Επιθυμώ, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψω σε αυτή.
Η επιλογή αυτή αφορά κυρίως στις περιπτώσεις των συναδέλφων ΠΕ60 και ΠΕ70 που κρίνονται λειτουργικά ή οργανικά υπεράριθμοι και που συνήθως επιστρέφουν εξολοκλήρου στη σχολική μονάδα που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, αν το επιθυμούν και φυσικά εφόσον το δηλώσουν.

Παρατηρήσεις
ü Αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα επιλέξει το πρώτο κουτάκι (τοποθέτηση κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα) και δεν δηλώσει ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες της Ομάδας που ανήκει το σχολείο του, χάνει αυτόματα και την προτεραιότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που θα δηλώσει σχολεία της ίδιας Ομάδας και των όμορων μαζί (ανακατεμένα) ή πρώτα σχολεία των όμορων Ομάδων και έπειτα της ίδιας Ομάδας.

ü Κατά τις περσινές συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων ειδικοτήτων δεν ήταν επιβεβλημένη η δήλωση των ΕΔΣ και ας ανήκαν στην ίδια Ομάδα σχολείων.
Το αυτό θα ισχύσει και φέτος.

ü Ενημερωτικά σας αναφέρω πως κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί ξεκινώντας από την Ομάδα 1 κ.ο.κ. Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και ανάλογα με τις επιθυμίες των συναδέλφων, “καλύπτονται” τα σχολεία της μιας Ομάδας ή “περισσεύουν” για τους συναδέλφους άλλων Ομάδων.

ü Αντίστοιχα αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα “χάσει” την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, τότε τοποθετείται στο τέλος με όλους τους συναδέλφους που θα έχουν περισσέψει ή που δεν επιθυμούσαν την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση.

ü Επιβάλλεται συνεπώς η πολύ προσεκτική συμπλήρωση της Δήλωσης Τοποθέτησης, ώστε να μη βρεθεί κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου