Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού

Επειδή εύλογα κάποιοι-ες μου θέτετε κάποια ερωτήματα αναφορικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού, σας αναφέρω τα παρακάτω:
1. Καταληκτική ημερομηνία διεκδίκησης των αναδρομικών μέσω δικαστικής προσφυγής- αγωγής είναι σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ η 15η-τέλη Μαρτίου το αργότερο, ενώ σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση είναι συνετή η όσο το δυνατόν πιο άμεση διεκδίκηση των αναδρομικών με τη συνδρομή δικηγόρου.
2. Μη μου ζητάτε να σας υποδείξω ονομαστικά δικηγόρο-ους. Δε θα το πράξω. Γνωρίζω ότι ήδη ασχολούνται κάποιοι με το παραπάνω θέμα και σε τοπικό επίπεδο. Άλλοι δικηγόροι είτε από την Αθήνα ή από τη Θεσσαλονίκη ήδη απέστειλαν mail στις σχολικές μονάδες ενημερώνοντας ότι αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη διεκδίκηση των αναδρομικών
3. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων άφησε την επιλογή δικηγόρου στη διακριτική ευχέρεια των συναδέλφων.
4. Η αμοιβή από δικηγόρο σε δικηγόρο ποικίλει. Κάποιοι ζητούν για αρχή από όσα γνωρίζω από 12 έως 30 ευρώ. Διαφοροποιημένη θα είναι και η αμοιβή ανά δικηγόρο με το πέρας των δικαστικών προσφυγών.
5. Διαφορετικά είναι επίσης και τα όσα το κάθε δικηγορικό γραφείο ζητάει αναφορικά με τα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομιστούν (πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, αίτηση για τη μη παραγραφή, ταυτότητα κτλ).
6. Ομαδικές προσφυγές πρέπει να είναι μέχρι 49 άτομα κάτι που είναι και οικονομικά πιο συμφέρον για όλους.
Γνωρίζω ότι στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ήδη επεξεργάζονται μια τυποποιημένη βεβαίωση που θα περιλαμβάνει εν ολίγοις τα όσα οι δικηγόροι χρειάζεται να έχουν.
Επίσης επειδή από πολλά δικηγορικά γραφεία ζητείται η αίτηση που καταθέσαμε στην υπηρεσία για την μη παραγραφή όσων διεκδικούμε, αυτή αν κάποιοι δεν την έχουν, εύκολα αποδεικνύεται από την απάντηση που είχαμε λάβει από την υπηρεσία μας στην οποία και γίνεται αναφορά με αναλυτικά στοιχεία (αριθμό πρωτοκόλλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου