Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Σχετικά με τη συμπλήρωση της Δήλωσης τοποθέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κων ΠΕ60 και ΠΕ70


Μέχρι και σήμερα Τρίτη 24.07.2018 και ώρα 15:00 υποβάλλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης όσοι συνάδελφοί μας κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι από το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
Τα κενά των λειτουργικά Υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) είναι αναρτημένα εδώ (http://dipe.ioa.sch.gr/images/anakinosis/prothsmia_dil_pros_topoth.pdf)
Η συμπλήρωση της δήλωσης τοποθέτησης (http://dipe.ioa.sch.gr/images/anakinosis/dilosi_topoth_yperarith.doc) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αρχικά ως προς το κουτάκι-ια που θα επιλέξετε στο τέλος της αίτησης:
·        Επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Όποιος συνάδελφος επιλέξει αυτό το κουτάκι επιβάλλεται να δηλώσει τα σχολεία της ομάδας του πρώτα, εκεί δηλαδή που ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, και έπειτα σχολεία των όμορων ομάδων με αυτή, ώστε να κάνει χρήση της προτεραιότητας.  
Συνάδελφος λοιπόν που το σχολείο του ανήκει στην Ομάδα 1, δηλώνει πρώτα τα σχολεία που ανήκουν στην Ομάδα του (Ομάδα 1) και έπειτα σχολεία των Όμορων Ομάδων (Ομάδων 2 και 3).
Οι ομάδες βρίσκονται αναρτημένες εδώ (http://dipe.ioa.sch.gr/images/Icons/omades_sxoleion.pdf)
·        Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Όποιος συνάδελφος επιλέξει αυτό το κουτάκι, δύναται να επιλέξει όποιες σχολικές μονάδες έχουν δοθεί στα λειτουργικά κενά, ανεξαρτήτως ομάδων σχολείων ή όμορων ομάδων. Είναι αυτονόητο ότι συνάδελφος που επιλέγει το προηγούμενο κουτάκι, ΔΕΝ δύναται να επιλέξει το τρέχον κουτάκι και το αντίστροφο. Επιπλέον ο συγκεκριμένος συνάδελφος θα πρέπει να αναμένει την τοποθέτηση όσων συναδέλφων επιθυμούν να τοποθετηθούν σε σχολεία της ομάδας τους ή των όμορων ομάδων και έπειτα εξετάζεται η αίτησή του.
·        Επιθυμώ, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψω σε αυτή.
Όποιος συνάδελφος επιλέξει αυτό το κουτάκι, δηλώνει ότι επιθυμεί, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψει σε αυτή.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό το κουτάκι δηλώνεται σε συνδυασμό με το πρώτο ή το δεύτερο κουτάκι.
Η σωστή και έξυπνη συμπλήρωση της δήλωσης τοποθέτησης πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί προς όφελος των συναδέλφων
Σημειώνω ότι και οι δύο αιρετοί απέχουμε των σχετικών συνεδριάσεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου