Τρίτη 23 Μαΐου 2017

5ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 23.05.2017
5ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Υποβολή των δηλώσεων προτίμησης για βελτίωση-οριστική τοποθέτηση μέχρι την Τετάρτη 24-5-2017 και ώρα 12:30 μ.μ.

 Ήδη τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων προτίμησης για βελτίωση-οριστική τοποθέτηση.
Γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην  διεύθυνση ttps://teachers.minedu.gov.gr,
με τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Η προθεσμία εκπνέει την Τετάρτη 24-5-2017 και ώρα 12.30 μ.μ.
Μπορείτε να δηλώσετε μέχρι είκοσι (20) διαφορετικές σχολικές μονάδες.
Εκτός από τις κενές οργανικές θέσεις που σας έχουν γνωστοποιηθεί, μπορείτε να δηλώσετε και σχολικές μονάδες που δεν παρουσιάζουν κενό, αλλά πιθανόν να προκύψει κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο. Με λίγα λόγια, αν ένας συνάδελφος βελτιώσει/αλλάξει την τωρινή οργανική του, αυτόματα αφήνει πίσω την ήδη υπάρχουσα οργανική που κατέχει και την οποία δύνανται να διεκδικήσουν άλλοι συνάδελφοι, αν και εφόσον την έχουν δηλώσει στην δήλωσή τους, με τα μόριά τους. Μην περιοριστείτε λοιπόν στα φανερά κενά, αλλά και σε όσα εκτιμάτε ότι πιθανόν θα προκύψουν στην πορεία και τα οποία συνετό είναι να τα δηλώσετε.
Σας υπενθυμίζω τους συνδέσμους στη σελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων
Απόφαση του ΠΥΣΠΕ για τη γνωστοποίηση των κενών οργανικών θέσεων
Οργανικές θέσεις ανά ειδικότητα και Σχολική Μονάδα

2. Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, μέχρι την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο τρόπο επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων. Θυμίζω ότι ο προηγούμενος νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Σε πολλές ιστοσελίδες έχει ήδη κυκλοφορήσει το σχέδιο νόμου, αλλά καλό θα ήταν να περιμένουμε την τελική του μορφή, διότι είναι δεδομένο ότι μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξουν αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές. Ήδη δια στόματος υπουργού ανακοινώθηκε ότι δε θα υπάρχει περιορισμός στις επιλογές των σχολικών μονάδων από την πλευρά των υποψηφίων διευθυντών, ουσιαστικά παίρνοντας πίσω όσα προβλέπονταν στο σχέδιο νόμου ότι δηλαδή διευθυντές που έχουν δύο θητείες στην ίδια σχολική μονάδα δεν θα τους δίνονταν το δικαίωμα να επιλέξουν την ίδια σχολική μονάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι η αιτιολογημένη εισηγητική πρόταση από την πλευρά του Συλλόγου Διδασκόντων προς το ΠΥΣΠΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να συμπεριλαμβάνονται και οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές που επί του παρόντος αποκλείονται από τη διαδικασία. Έχουν επίσης οριστεί και τα επιπλέον μέλη του ΠΥΣΠΕ που θα φέρουν εις πέρας τη διαδικασία της συνέντευξης, ενώ επί του παρόντος εκκρεμεί ο ορισμός του προεδρεύοντος στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ειδικότερα κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, στα Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της παρ.13 του άρθρου 16 ορίζεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρος, εκπαιδευτικός με τουλάχιστον εικοσαετή (20ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία που διαθέτει διοικητική εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης και ως αναπληρωτής του   εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη Πέμπτη θα μας δοθεί η ευκαιρία να μελετήσουμε και να σχολιάσουμε τον επίσημο τότε νόμο του κράτους για τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.  

3. Μισθοδοσία μηνός Ιουνίου 2017
Στις 26 Μαΐου  (απόγευμα Πέμπτης 25 Μαΐου 2017) θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου 2017.
Στις 13 Ιουνίου (απόγευμα Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017) θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου 2017.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου