Τρίτη 16 Μαΐου 2017

3ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 16.05.2017
3ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:
1. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2017 θα ασχοληθεί με τα κάτωθι θέματα:
1.   Άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε συναδέλφισσα εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής
2. Χαρακτηρισμός ονομαστικά οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων
3.   Προσδιορισμός οργανικών κενών κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων (Γενικής και Ειδικής Αγωγής), ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16.01 Μουσικής (Γενικής και Ειδικής Αγωγής)

Έγκαιρα αγαπητοί μου συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες σας ενημέρωσα για τις επικίνδυνες προχειρότητες του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τον προσδιορισμό των οργανικών κενών. Στο τελευταίο μου ενημερωτικό (2ο ενημερωτικό Μαΐου με ημερομηνία 15.5.2017) αναφέρθηκα στο πρωτόγνωρο γεγονός να ζητούνται φέτος από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προσδιορίσουν τα οργανικά κενά, χωρίς προηγουμένως να έχουν ανακοινωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές των σχολικών μονάδων (προαγωγές, υποβιβασμοί κτλ). Αυτό συνιστά επικίνδυνο ερασιτεχνισμό εις βάρος των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών από την πλευρά του Υπουργείου.
Ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα και τα ευτράπελα συνεχίστηκαν και χθες 15.5.2017, καθώς κατόπιν έγκυρης ενημέρωσης που έλαβα, το Υπουργείο σε ανύποπτο χρόνο ζήτησε με έγγραφό του από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν μέχρι και την 30η Μαΐου 2017 στον προσδιορισμό των οργανικών κενών, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, στις οριστικές τοποθετήσεις, όπως και  στον χαρακτηρισμό ονομαστικά οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων. Και όλα αυτά, ενώ ακόμα είμαστε σε αναμονή της ανακοίνωσης των επίσημων υπηρεσιακών μεταβολών των σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας.
Είναι εύλογο ότι αν το ΠΥΣΠΕ ξεκινήσει τις παραπάνω διαδικασίες χωρίς τις επίσημες μεταβολές των σχολικών μονάδων, ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναιρέσουμε τα όσα πιθανόν αποφασιστούν στο υπηρεσιακό συμβούλιο την Πέμπτη 18.05.2017 και ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων στους συναδέλφους μας. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική και ότι το Υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει σωστά πράττοντας τα δέοντα και αυτονόητα προς όφελος των συναδέλφων μας, των σχολικών μονάδων και όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν λοιπόν οι μεταβολές των σχολικών μονάδων μας κοινοποιηθούν επίσημα μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 17.5.2017, τότε στο συμβούλιο της Πέμπτης όλα θα δρομολογηθούν δια της σωστής οδού.

2. Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων
Τον τελευταίο καιρό τα σενάρια επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων διαδέχονται το ένα το άλλο. Αυτό που πρόσφατα κυκλοφόρησε και φαίνεται πως θα υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Υπουργείο Παιδείας είναι το εξής:
Μόρια από τυπικά προσόντα
Μόρια από διοικητική εμπειρία
Μόρια συνέντευξης σε μικρότερο ποσοστό από 5μελές ή 7μελές υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς πιθανότατα την παρουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης
Η άποψη του συλλόγου διδασκόντων η οποία θα ζητείται, χωρίς όμως μοριοδότηση, ούτε θα είναι δεσμευτική.
Tο Ι.Ε.Π. φημολογείται ότι θα δομήσει ερωτηματολόγιο με βάση το οποίο θα αποτυπωθεί η άποψη του Συλλόγου διδασκόντων για τον υποψήφιο Διευθυντή Σχολείου σε πρακτικό, που θα διαβιβαστεί στα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών, ώστε συνεκτιμώντας το να προχωρήσουν στη διαδικασία της συνέντευξης.
Έως τέλη Ιουνίου πρέπει να έχει περατωθεί η διαδικασία επιλογής για να αναλάβουν οι νέοι Διευθυντές από 1η Ιουλίου.
Στις προσεχείς μέρες κατατίθεται προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η θητεία των Διευθυντών αναμένεται να είναι διετής ή τριετής.
Όλα αυτά βέβαια θα επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Με την ευκαιρία του παρόντος ενημερωτικού οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους και όσες εργάζονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων, διοικητικούς υπαλλήλους και μη, πολλές φορές και πέρα από το εργασιακό τους ωράριο, για να βγάζει η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων μια πολύ καλή εικόνα στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσές μας εκπαιδευτικούς. Προσωπικά έχω άριστη συνεργασία με όλους και με όλες και οφείλω δημόσια να το αναγνωρίσω.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου