Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΟΓΑ: Τι αλλάζει το 2017 -Ποια επιδόματα, προγράμματα & δράσεις σχεδιάζονται

Για το έτος 2017, ο ΟΓΑ θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου και να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των αγροτών, σκοπεύει, όχι μόνο να διατηρήσει τα υπάρχοντα προγράμματά του, αλλά να προσθέσει και νέες καινοτόμες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τους αγρότες, τις οποίες στον Οργανισμό ευελπιστούν ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν (π.χ. βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, σεμινάρια, διοργάνωση εκθέσεων αγροτικών προϊόντων κ.α.).
Ωστόσο, αυτή την περίοδο, στον ΟΓΑ συντελείται μια σημαντική αλλαγή. Γίνεται προσπάθεια «ομαλής μετάβασης» στο νέο καθεστώς του ΕΦΚΑ.
«Για όλους μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την 1/1/2017». Την παραπάνω δήλωση έκανε στην aftodioikisi.gr ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξηςο οποίος «αναβαθμίστηκε», λαμβάνοντας θέση πρώτου διοικητή του ΕΦΚΑ.
Τι μέλλει γενέσθαι όμως με τον ΟΓΑ το 2017;
Ο ΟΓΑ θα διατηρήσει την αυτοτελή νομική του προσωπικότητα για την άσκηση όλων-πλην των ασφαλιστικών-  αρμοδιοτήτων του.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Μπακαλέξης στην aftodioikisi.gr:
“Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το 2017 είναι πολλές, αλλά πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και στις προσδοκίες της νέας εποχής για το ασφαλιστικό σύστημα. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι, όπως ο ασφαλιστικός μας οργανισμός ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα καθήκοντά του από το 1961 μέχρι σήμερα, το ίδιο πράττει και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο. Με την ίδια συνέπεια και ακόμη μεγαλύτερη, πιστεύουμε ότι θα ανταποκρίνεται από το νέο έτος ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Ο ΟΓΑ, σύμφωνα με τον νόμο 4387/16, θα διατηρήσει την αυτοτελή νομική του προσωπικότητα για την άσκηση όλων-πλην των ασφαλιστικών-  αρμοδιοτήτων του και όσων του ανατεθούν στο μέλλον”. Και πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι για την «νέα εποχή». Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία και την βούληση ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα ή τις νέες αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε την καταβολή των συντάξεων, των οικογενειακών επιδομάτων και την επαναχορήγηση του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4387/2016″. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την κοινωνική μας πολιτική π.χ. πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος στις πολύτεκνες αγρότισσες και τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (δελτία Θεάματος, εκδρομές, κοινωνικός/Ιαματικός Τουρισμός, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων).
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΓΑ, το 2017 θα γίνει προσπάθεια για καλύτερη την επικοινωνία στην κεντρική υπηρεσία και τα περιφερειακά υποκαταστήματα με τους αγρότες και τις αγρότισσες (σ.σ. ήδη λειτουργεί στην Αθήνα νέο κέντρο ενημέρωσης), ενώ έμφαση θα δοθεί στην επίλυση καθυστερήσεων και προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία μεταξύ φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου