Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Καταθέσεις: Θα γίνεται έλεγχος και μέσω του περιουσιολογίου

Στο μάτι της εφορίας μπαίνουν άλλη μία φορά οι καταθέσεις. Τώρα αυτό γίνεται μέσω της αναγραφής τους στο περιουσιολόγιο το οποίο, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών προορίζεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο του ¨πόθεν έσχες¨.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών γνωστοποιεί απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου σε κοινοβουλευτική ερώτηση, σύμφωνα με την οποία:
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων.
Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010.
Το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί κατ’ αρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για κάτι συνταρακτικά καινούριο αφού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “οι πληροφορίες για τις καταθέσεις και άλλα επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν οι φορολογούμενοι είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες στις φορολογικές αρχές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου