Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τι ισχύει για την επανάληψη φοίτησης στο Νηπιαγωγείο

Εγγραφη συγκατάθεση των γονέων απαιτείται για την επανάληψης φοίτησης του νηπίου και με την προυπόθεση ότι  υπάρχει βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας – κρατικού θεραπευτηρίου είτε διαπίστωση από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής.
Προσοχή στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει  να διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των νηπίων.
Ειδικότερα:
Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α' τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες νια να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α' τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν.

Εφόσον οι γονείς το επιθυμούν μπορεί να καθυστερήσει κατά ένα έτος η εγγραφή μαθητή στην Α' τάξη, όταν παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Α' τάξης, όπως αυτό διαπιστώνεται από το Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ή ύστερα από βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου