Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Δημόσιο: Μετατάξεις – εξπρές για τους υπαλλήλους

Το νομοσχέδιο έρχεται εντός των ημερών και αλλάζει τα πάντα τόσο σε ό,τι αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης των μετακινήσεων, όσο και στον τρόπο, αλλά και τις αποδοχές των υπαλλήλων.

Ο νέος νόμος που θα καθορίζει ένα Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας έρχεται μέσα στον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον νέο νόμο επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της μετακίνησης καθώς καθορίζεται χρονικό όριο 4 μηνών για τις μετατάξεις και έως 3 μήνες για τις αποσπάσεις, οι οποίες μάλιστα θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες:
Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).

Στην κινητικότητα μετέχουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ εξαιρούνται τομείς όπως Υγείας και Πρόνοιας, οι ένστολοι, οι δικαστικοί λειτουργοί.
Σε ό,τι αφορά σε φορείς και επιχειρήσεις των ΟΤΑ το προσωπικό μετατάσσεται σε θέσεις των Δήμων, διατηρώντας μάλιστα την προσωπική διαφορά στον μισθό του, καθώς κάτι ανάλογο προβλέπεται για όλους τους μετατασσόμενους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Η σχέση εργασίας των υπαλλήλων αυτών παραμένει μάλιστα η ίδια. Η ίδια διάταξη αφορά και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις, αλλά και το μόνιμο και με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Παράλληλα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τον στενό Δημόσιο Τομέα σε ΟΤΑ καθώς πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών επιτρέπεται η απόσπαση ως και για 2 χρόνια προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή έχουν μεταφερθεί σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού διατηρούν την προσωπική διαφορά στον μισθό τους.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, πλην αυτών που εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά στους σχολικούς φύλακες δίδεται η δυνατότητα απασχόλησής τους σε εγκαταστάσεις και κτίρια πλην των σχολικών εφόσον δεν επηρεάζεται η φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου