Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλος ...εφοριακός παντού - Αρχίζει η σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

Ερχεται ο "μεγάλος αδελφός" για τις ταμειακές μηχανές. Επιτέλους έπεσε η πρώτη υπογραφή για τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Υστερα από προσπάθειες μηνών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατάφερε να ξετυλίξει του κουβάρι, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τελικά την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου έπεσε η πρώτη υπογραφή για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
Σύντομα αναφέρουν οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr, θα πέσουν οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών και στη συνέχεια σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.
Με τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ θα παρακολουθούνται on line όλες οι συναλλαγές, θα ελέγχονται τυχόν απότομες μεταβολές στο τζίρο, θα αποτρέπεται στο μέγιστο βαθμό η χρήση μαϊμού ταμειακών μηχανών και εν κατακλείδι και πιο σημαντικό θα γνωρίζει το Δημόσιο ανά πάσα στιγμή το ΦΠΑ που πρέπει να εισπράξει από την κάθε επιχείρηση ή επαγγελματία, καθώς και το φόρο εισοδήματος.
Τουτέστιν η φοροδιαφυγή θα γίνει πιο δύσκολη και στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν περισσότερα έσοδα (στη σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί πως η ετήσια φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 15 δισ. ευρώ).
Υστερα από την ψήφιση του νόμου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου.
Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών θα ξεκινήσει από εκείνες τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είναι οι περισσότερο ύποπτοι για τη διάπραξη φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου