Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κούρεμα και στις κύριες συντάξεις

Οι πληροφορίες του newsit.gr τις τελευταίες ημέρες λένε ότι είναι όλα ανοιχτά σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό. Τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί και έτσι επί της ουσίας η μη περικοπή των κύριων συντάξεων ακόμη δεν έχει “κλειδώσει”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές για πρώτη ίσως φορά είναι θετικοί στο να μην υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις, ωστόσο όπως πάντα απαιτούν τα ανάλογα εισοδήματα.
Κάπως έτσι στη λίστα των μέτρων του Ασφαλιστικού μπαίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές, το εφάπαξ, το μέρισμα και στο ΕΚΑΣ, μαζί με την αναζήτηση πόρων μέσω εισφορών, φόρων και διαφόρων άλλων εσόδων.
Οι κύριες συντάξεις ωστόσο δεν είναι εκτός κάδρου. Τουλάχιστον όλες οι κύριες συντάξεις, καθώς όπως αναφέρεται υπάρχουν και πολύ υψηλές συντάξεις τις οποίες λαμβάνουν ορισμένοι, αλλά και συνταξιούχοι με περισσότερες από μία συντάξεις οι οποίοι επίσης λαμβάνουν μεγάλα ποσά.
Έτσι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν περικοπές και στις υψηλές κύριες συντάξεις, πιθανότατα σε αυτές που είναι άνω των 2.500/μήνα, αλλά και στα ποσά που λαμβάνουν όσοι δικαιούνται περισσότερες από μία συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου