Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Φόρος στις συναλλαγές μέσω τραπεζών – Τι θα ισχύσει, ποιες θα επιβαρύνονται

Για ακόμη μια φορά τα ισοδύναμα είναι το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά αναζητούνται ισοδύναμα ώστε να μείνουν αλώβητες οι κύριες συντάξεις και το ποσό που αναζητείται είναι τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα δείχνουν ότι 7- 8 του Ιανουαρίου του 2016 θα είναι το πλέον κρίσιμο 24ωρο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό.
Με την τρόικα να αντιδρά στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι διάφορες ιδέες. Η μια είναι η αύξηση των εισφορών με παράλληλη αύξηση των ελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις, ενώ σοβαρά εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις συναλλαγές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φόρος στις συναλλαγές δεν θα αφορά όλες τις συναλλαγές και κυρίως τις μικρές και καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Οι πληροφορίες από το επιτελείο της κυβέρνησης λένε ότι ο φόρος σε κάθε περίπτωση δεν θα αφορά ποσά 50, 100 και 200 ευρώ, αλλά συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ, κυρίως επιχειρηματικές δηλαδή, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται εάν ως τέτοια συναλλαγή θα θεωρείται για παράδειγμα η μισθοδοσία ή η καταβολή σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου