Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση 39 ευρώ το μήνα για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους!

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον βασικό μισθό και δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να παίρνουν περισσότερα από 495 ευρώ το μήνα στο χέρι.

Η νομοθεσία υπάρχει, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει και σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζεται. Με βάση έναν νόμο του 2000, ο οποίος μάλιστα παρά τα μνημόνια δεν έχει καταργηθεί, ορίζεται η λεγόμενη Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς.
Τι σημαίνει αυτό;
Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό 586 ευρώ /μήνα μεικτά, λαμβάνουν δηλαδή 495 ευρώ/μήνα καθαρά έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον εργοδότη τους να δηλώσει πως υπάγονται στο καθεστώς της Ε.Ε.Ε. και έτσι το ποσό των 39,09 ευρώ/μήνα που τους παρακρατείται να αποδίδεται σε αυτούς. Έτσι αυτόματα θα έχουν αύξηση που αντιστοιχεί σχεδόν σε έναν επιπλέον μισθό το χρόνο, θα παίρνουν δηλαδή στο χέρι 534 ευρώ/μήνα αντί για 495 ευρώ που παίρνουν σήμερα.
Με βάση το νόμο 2837 του 2000 την επιδότηση δικαιούνται μισθωτοί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση ΙΚΑ για τον κλάδο σύνταξης και αμείβονται με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ και εργαζόμενοι που αμείβονται με το βασικό ημερομίσθιο που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου