Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί: Ωμός εκβιασμός! “Μόνο αν απειλούνται με έξωση θα πληρώνουν τα χρωστούμενα” - Διάλογοι σοκ με το κουαρτέτο των δανειστών

- Έξωση και το σπίτι στο σφυρί είναι η πρόταση των δανειστών για τους πλειστηριασμούς
- Πάγωσαν Τσακαλώτος – Σταθάκης από τα όσα άκουσαν από τους δανειστές
- Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν να βγει στο σφυρί η πρώτην κατοικία

Κυριολεκτικά πάγωσαν οι υπουργοί Τσακαλώτος και Σταθάκης ακούγοντας τους εκπροσώπους των θεσμών να τους αναπτύσσουν τις απόψεις τους για τα κόκκινα δάνεια. Επί της ουσίας οι δανειστές λένε ότι μόνο με απειλές οι δανειολήπτες που δεν είναι συνεπείς θα αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και έτσι ζητούν να εξαιρούνται ελάχιστοι από τους πλειστηριασμούς και για την ακρίβεια μόνο οι φτωχοί με ελάχιστη περιουσία και ελάχιστο εισόδημα. Όλοι οι υπόλοιποι κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν σπίτια και περιουσίες.
Οι διάλογοι με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματικά σοκάρουν: Θεσμοί: Να μην υπάρχει περιορισμός στους πλειστηριασμούς παρά μόνο για τα φτωχά στρώματα. Έτσι, οι τράπεζες θα μπορούν να απειλούν με εξώσεις για να πληρώνουν οι δανειολήπτες τα δάνειά τους.
Τσακαλώτος/Σταθάκης: Το 80% των διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι κάτω από 120 τετραγωνικά. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν είναι όπως στην Αγγλία. Η άρση των πλειστηριασμών δεν διευκολύνει ούτε τις τράπεζες.
Θεσμοί: Με τις δικές σας προτάσεις δεν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τα δάνειά τους.
Τσακαλώτος/Σταθάκης: Προστασία της πρώτης κατοικίας υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Αυτό δείχνει γιατί οι δανειστές απαιτούν: Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 120.000 ευρώ ή ακόμη χειρότερα τις 70.000 ευρώ. Το εισόδημα για ένα άτομο να είναι μέχρι 8.180 ευρώ, για ένα ζευγάρι έως 13.917 ευρώ, ενώ τα προαναφερόμενα όρια προσαυξάνονται κατά 3.350 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι τρία παιδιά. Το σύνολο οφειλών να είναι μέχρι 120.000 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση προτείνει η αντικειμενική αξία για την πρώτη κατοικία να μην είναι πάνω από 200.000 ευρώ κατ' άτομο και τις 250.000 ευρώ για ένα ζευγάρι με τα ποσά να προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί ως τα τρία παιδιά. Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 35.000 ευρώ/χρόνο και το σύνολο των οφειλών να είναι μέχρι τις 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου