Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αλευρόπιτα Ηπειρώτικη

Τι χρειαζόμαστε:

Για το μίγμα:
  • 16 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
  • αλάτι
  • 3 χτυπημένα αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • όσο νερό πάρει
  • τυρί φέτα
Για το άλειμα του ταψιού:
  • 4 κουταλιές σούπας ΦΥΤΙΝΗ
Για το τέλος:
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • λίγη τριμμένη φέτα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά για το μίγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Έπειτα ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια.
  2. Αλείφω το ταψί με τη φυτίνη.
  3. Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και ραντίζω με το χτυπημένο αυγό.
  4. Ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου