Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τριήμερο Σεμινάριο ΚΠΕ Φιλιππιάδας 27,28 & 29/11/2015 με τίτλο: «Εκπαίδευση για το περιβάλλον, τις αξίες και τα δικαιώματα»

Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, προγραμματίζει να υλοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο α΄ επιπέδου (για εκπαιδευτικούς χωρίς εμπειρία ή με μικρή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση) με τίτλο: «Εκπαίδευση για το περιβάλλον, τις αξίες και τα δικαιώματα».
Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στην παλιά Παιδόπολη Λίμνης Ζηρού, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Στο Σεμινάριο θα μελετηθούν τα ζητήματα των αξιών του περιβάλλοντος, έννοιες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφορία καθώς και μεθοδολογικά ζητήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που θα αφορούν εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και στην καθημερινή σχολική εκπαιδευτική πρακτική.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας & Κέρκυρας.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ και να την υποβάλλουν στον Υπεύθυνο Σχολ. Δραστηριοτήτων του Νομού τους έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.
Η λίστα συμμετεχόντων καθώς και η λίστα όλων των αναπληρωματικών ανά Διεύθυνση και Βαθμίδα εκπαίδευσης να αποσταλούν στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας μέσω Υπευθύνων Σχ. Δραστ. μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία).
Εγκαίρως θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας :
1. Το αναλυτικό πρόγραμμα
2. Κατάσταση εισηγητών
3. Κατάσταση συμμετεχόντων εκπ/κών
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου