Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

13η επαρχιακή: Ολοκληρώνεται ένας νέος δρόμος

Το νέο οδικό άξονα, της 13ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων ο οποίος ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Πρόκειται για οδικό άξονα ο οποίος εξυπηρετεί τρεις στόχους:
- Τη βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων
- τη σύνδεση του Βόρειου Τμήματος του Νομού Ιωαννίνων με την Εγνατία Οδού με την παράλληλη αποσυμφόρηση της πόλης των Ιωαννίνων
- και την ευκολότερη πρόσβαση της ΒιομηχανικήςΠεριοχής με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το έργο - μήκους 15,2 χιλιομέτρων- είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Δεκέμβριο του2011, με προϋπολογισμό 11.939.966 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημείωσε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για να τελειώσει το έργο, το οποίο βοηθά και την περιοχή των Γραμμενοχωρίων και τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με το λιμάνι Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα έχει γίνει και η σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία Οδό.
Μελλοντικά πρέπει το τμήμα του δρόμου από το Λύγγο μέχρι και τον κόμβο της Εγνατίας, που είχε κατασκευαστεί τη διετία 1999-2000, να βελτιωθεί ώστε να έχει σύγχρονες προδιαγραφές.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους μελετητές, τους επιβλέποντες και τον ανάδοχο του έργου, επισημαίνοντας ότι δεν διέκοψε καθόλου τις εργασίες, ακόμη και στο διάστημα Μαρτίου- Ιουλίου,που είχαν σταματήσει οι πληρωμές λογαριασμών από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου