Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό από την επόμενη εβδομάδα – Πάμε για τριετές μνημόνιο – Αυτό είναι το αίτημα της Ελλάδας στο ESM (έγγραφο)

Τη δέσμευση απέναντι στους δανειστές για λήψη μέτρων τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό αναλαμβάνει η κυβέρνηση με την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ESM.
Η επιστολή, που αποτελεί και το επίσημο αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, αναφέρει ρητά ότι τα μέτρα θα ληφθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένη αναφορά σε μέτρα δεν υπάρχει. Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις μεταβολές των συντελεστών του ΦΠΑ, στην αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και στην αναπροσαμογή των συντελεστών υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ φαίνεται ότι θα επισπευστεί η διαδικασία και τις αλλαγές στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Η επιστολή που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ ενώ εμπεριέχει αναφορά και στην διευθέτηση του χρέους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Ελλάδα καλωσορίζει την ευκαιρία να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης μέτρων προκειμένου το χρέος προς τους θεσμούς να καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση.
Διαβάστε το αγγλικό κείμενο:
CJY3gFOVEAI2UsX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου