Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Τι μπορείτε να κάνετε από σήμερα επιπλέον στις τράπεζες

Με υπουργική απόφαση που υπογράφει η Νάντια Βαλαβάνη, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν επιπλέον 120 ευρώ από τις συντάξεις που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες, ενώ το ίδιο ποσό (120 ευρώ) μπορούν από σήμερα να παίρνουν από τα γκισέ και οι άνεργοι. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους του εξωτερικού.
Με τη νέα υπουργική απόφαση για την τραπεζική αργία, από την Πέμπτη 9 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, δύναται να πραγματοποιούνται (πέραν των όσων ισχύουν μέχρι τώρα), από τα τραπεζικά καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό και οι ακόλουθες πράξεις:
- Η μετατροπή, με αίτηση του δικαιούχου, σε ευρώ ποσού σύνταξης καταβαλλόμενης σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, η μεταφορά αυτού του ποσού σε άλλο υπάρχοντα καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου και η άπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι εκατόν είκοσι (120) ευρώ.
- Η άπαξ καταβολή του συνολικού ποσού συντάξεως εκατόν είκοσι (120) ευρώ σε κάθε δικαιούχο.
- Η άπαξ καταβολή συνολικού ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στους δικαιούχους των επιδομάτων – παροχών από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ.
-Καταθέσεις μετρητών από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες.
-Εκτέλεση πληρωμών και μεταφορών, κατόπιν ειδικής εντολής τους, σε λογαριασμούς στο εσωτερικό της χώρας (π.χ. πίστωση μισθοδοσίας, πληρωμή προμηθευτών, πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων).
-Έκδοση κωδικών web banking.
-Έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών. Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εκδώσει μία κάρτα.
-Ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήματα για εμβάσματα πληρωμών προς το εξωτερικό που αφορούν:
-Επείγουσες περιπτώσεις καταβολής εξόδων νοσηλείας και διδάκτρων για πανεπιστήμια
-Εμπορικές συναλλαγές δημόσιου και κοινωνικού σκοπού (π.χ. πληρωμή εισαγωγών φαρμάκων, τροφίμων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου