Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Πικρό» ασφαλιστικό και διατήρηση ΕΝΦΙΑ για τη συμφωνία – Ποια τα «θύματα» από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό

«Δεν θα έχουμε λεφτά για το ΔΝΤ», φέρεται να είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Το παραπάνω μήνυμα αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Η εφημερίδα κάνει λόγο για «”Πικρό” αφαλιστικό και διατήρηση του ΕΝΦΙΑ», με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και θεσμών.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αποβαίνουν «θύματα» όσοι βγαίνουν σε σύνταξη το άμεσο χρονικό διάστημα, δηλαδή εντός των ετών 2015-2016 και ταυτόχρονα κάνει λόγο για «μπλόκο» στις πρόωρες συντάξεις για τους εργαζόμενους κάτω των 60 ετών. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες, διευρύνοντας την ατζέντα της διαπραγμάτευσης.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», υπό το βάρος των άδειων ταμείων του κράτους και ύστερα από τρίμηνη απραξία, η κυβέρνηση τρέχει τώρα να προλάβει μια ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές. Ο πρωθυπουργός φέρεται να στέλνει μήνυμα στους υπουργούς ότι τα χρήματα στα κρατικά ταμεία τελειώνουν και να εγκαταλείπει τις κυβερνητικές «κόκκινες γραμμές», ανοίγοντας όλα τα θέματα του ελληνικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρεί επίσης στον κυριακάτικο Τύπο και συγκεκριμένα στη RealNews, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο «το οποίο να εμπεριέχει μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βασικών υποχρεώσεων του κράτους για τα ασφαλιστικά ταμεία και έγκριση άδικων επενδυτικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις».
Επίσης, χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ «μεγάλο αγκάθι» και εκφράζει την γνώμη πως «δεν θα πρέπει να δρομολογηθεί η διατήρησή του σε καμία περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου