Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τι αλλάζει στην απογραφή προσωπικού στο Δημόσιο – Πώς επηρεάζονται οι προσλήψεις (εγκύκλιος)

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε πως σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή απογραφής προσωπικού του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τη νέα ονομασία «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου».
Η ακριβής ημερομηνία της έναρξης θα ανακοινωθεί στο site της απογραφής. Η νέα εφαρμογή βρίσκεται ΕΔΩ και σε αυτή την εφαρμογή θα απογράφεται εις το εξής και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο μέχρι τώρα έπρεπε να μεταβεί σε άλλη διεύθυνση.
Αυτή η εφαρμογή όπως είναι λογικό θα επιφέρει και κάποιες αλλαγές. Πρώτη από αυτές είναι η κατάργηση της χορήγησης της βεβαίωσης που προβλέπεται στην παρ. 10 του άρθρου 49 του Ν.3943/2011 για τις προσλήψεις νέων τακτικών υπαλλήλων.
Και αυτό γιατί η εφαρμογή θα βγάζει αυτόματα κατά την εισαγωγή νέων προσλήψεων έναν κωδικό. Αυτός ο κωδικός θα επισυνάπτεται στην πρόσληψης/διορισμού που αποστέλλεται στο Εθνικό Τυπογραφείο, αντί για τον αριθμό βεβαίωσης που χορηγούσε μέχρι τώρα η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.
Για τις περιπτώσεις εισαγωγής υπαλλήλου που δεν αποτελεί νέα πρόσληψη (επαναφορά υπαλλήλων) θα ανακοινώνεται στη σελίδα της απογραφής ειδικός αριθμός που θα χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες.
Δεν υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης της απόφασης κατανομής ή εγκριτικής απόφασης όταν εισάγονται στο Μητρώο απογραφόμενοι των οποίων η πρόσληψη ή ο διορισμός δεν απαιτεί απόφαση κατανομής ή εγκριτικής απόφασης, όπως είναι οι:
Μετακλητοί
Αιρετοί
Ιδιώτες Μέλη Επιτροπών
Βουλευτές – Ευρωβουλευτές
Μέλη της Κυβέρνησης /Υφυπουργοί
Πρακτική Άσκηση / Μαθητεία / Επαγγελματική Κατάρτιση
Αποσπασμένοι από Ν.Π.Ι.Δ.
Αντιρρησίες Συνείδησης
Θεραπαινίδες ΥΕΘΑ
Επιστημονικοί Συνεργάτες Βουλευτών
Υπότροφοι
Δικαιούχοι Αποζημιώσεων με Δικαστική Απόφαση
Σχολικοί Τροχονόμοι
Απασχολούμενοι με Ασφαλιστικά Μέτρα / Προσωρινή Διαταγή
Πρόεδροι / Μέλη Δ.Σ. / Όργανα Διοίκησης
Εκπαιδευτές
Συμβασιούχοι Έργου/Χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ
Σύμβαση Ανεξάρτητων Υπηρεσιών
Οι υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση των νέων πεδίων των υπηρετούντων υπαλλήλων τους μέχρι το τέλος του έτους 2015 (31-12-2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου