Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ουρικό οξύ: Τι να τρώτε και τι όχι;

Η απώλεια βάρους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διαχείριση της ουρικής αρθρίτιδας, καθώς και η αποφυγή των πουρίνων, που βρίσκονται στα κρέατα, στις σαρδέλες, στις αντσούγιες, στο συκώτι.
Τα καλά νέα είναι ότι πολλές υγιεινές επιλογές, όπως τα φασόλια, οι φακές, και τα σπαράγγια, έχουν λιγότερες πουρίνες. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το τι μπορείτε να φάτε με ασφάλεια.
Τρώτε άφθονα φρούτα
 
Τα φρούτα παριέχουν ίνες, υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή για τηναντιμετώπιση του ουρικού οξέως. Επιπλέον δεν περιέχουν πουρίνες.
Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη επιθέσεων της ουρικής αρθρίτιδας. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα κεράσια ή ο χυμός τους μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από ουρική αρθρίτιδα.
 
Επιλέξτε τους σωστούς υδατάνθρακες
 
Αν ακολουθήσετε τις δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες ή υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή λίπος, μπορείτε να πάρετε πάρα πολλές πουρίνες. Μη ξεχνάτε ότι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά έχουν πολύ λίγες πουρίνες - αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Προτιμήστε να τρώτε  υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, όπως η βρώμη, γλυκοπατάτες, φασόλια και λαχανικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου