Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του δραστηριότητα διοργανώνει και τη φετινή θεατρική περίοδο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, αλλά και για φοιτητές παιδαγωγικών...
τμημάτων και όσους, χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση σε ομάδες παιδιών και εφήβων. Τα φετινά σεμινάρια θα έχουν θέμα τη «Θεατρική Αγωγή» και θα πραγματοποιηθούν σε 46 ώρες κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν στις 14, 15 και 28 του ίδιου μήνα, καθώς και 2, 7, 21, 22 και 28 Μαρτίου. Περιλαμβάνουν διάφορους θεματικούς κύκλους όπως Θεατρικό παιγνίδι – Τεχνικές αφήγησης, Θεατρικός αυτοσχεδιασμός και δημιουργική έκφραση, Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας - Επίλυση συγκρούσεων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, Δημιουργική γραφή στη θεατρική έκφραση, Κουκλοθέατρο – βασικές αρχές της κίνησης, Ανεβάζοντας μια παράσταση στο σχολείο: Θεατρικό κείμενο – ρόλοι - σκηνοθετικές προτάσεις, Διαμορφώνοντας θεατρικά τους χώρους στο σχολείο. Στα σεμινάρια θα διδάξουν:
- Γιάννα Κούλα, παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού – σκηνοθέτης - αφηγήτρια – νηπιαγωγός,
- Αθηνά Τσικνιά, ηθοποιός,
- Σμαράγδα Παπαδοπούλου-Μανταδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Ε.Ι, λογοτέχνης,
- Βίκυ Βάββα, MSc ψυχικής υγείας, δραματοθεραπεύτρια, παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού,
- Μαρία Κατσουλίδη, ηθοποιός,
- Σωκράτης Παππάς, κουκλοπαίχτης,
- Γιώργος Γώγος, εκπαιδευτικός.
Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους τους προκειμένου να τους χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης. Η τιμή για κάθε συμμετέχοντα είναι 50 € και για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26 510 25 670, ώρες 09:00 - 13:30 μέχρι και την Πέμπτη 5/2/2015. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου