Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

2ο πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο υπουργείο Παιδείας

Τη συγκρότηση 2ου Υπηρεσιακού Συμβουλίου , στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευ μάτων, πρόβλέπει σχετική απόφαση , το οποίο είναι αρμόδιο για την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού των Τομέων Έρευνας και Τεχνολογίας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με εξαίρεση την πειθαρχική ευθύνη και τα θέματα που αφορούν στην επιλογή Προϊσταμένων ως ακολούθως:
α) τρεις (3) μονίμους υπαλλήλους, οι οποίοι λαμβάνονται μεταξύ των υπαλλήλων που έχουν τοποθετηθεί μεταβατικά ως Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. β της παρ. 1 του άρ. 5 του Ν.4275/2014 και έχουν τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του
β) δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων με βαθμό τουλάχιστον Γ΄ των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
  Η θητεία των υπό στοιχείο α΄ μελών του Υ.Σ., λήγει με την τοποθέτηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων που επιλέγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΥΚ, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 4275/2014, οπότε και συγκροτούνται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του άρθρου 159 του ΥΚ, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 4275/2014. 3.
Ο αριθμός των μελών του Υ.Σ., που θα ορισθούν από κάθε φύλο θα ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 του συνόλου των μελών του, εφόσον υπηρετεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις για ορισμό και τα μέλη που ορίζονται είναι περισσότερα από ένα (1).
  Εισηγητής στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού των Τομέων Έρευνας και Τεχνολογίας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ή Προϊστάμενος Τμήματος της ίδιας Διεύθυνσης.
  Γραμματέας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίζεται υπάλληλος με βαθμό τουλάχιστον Δ΄ με αναπληρωτή υπάλληλο του ιδίου βαθμού.
Όταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει θέματα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αντί των δύο αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων μετέχουν δύο αιρετοί εκπρόσωποι του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η λειτουργία του Υ.Σ. διέπεται συμπληρωματικά από τις γενικές διατάξεις για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου