Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το κόστος επιμόρφωσης-αξιολόγησης των Διευθυντών των σχολικών μονάδων

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής:
Δια ζώσης επιμόρφωση των Διευθυντών σχολικών μονάδων: στο πλαίσιο της δια ζώσης επιμόρφωσης Β΄ Κύκλου υλοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης των Διευθυντών σχολικών μονάδων σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα κριτήρια της αξιολόγησης, καθώς και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία και την χρήση τους.
Ο Β’ Κύκλος επιμόρφωσης διεξήχθη στους κατά τόπους νομούς/Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας αξιοποιώντας τις υποδομές και τον μηχανισμό των αντίστοιχων Περιφερειακών Διευθύνσεων.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε είτε στην έδρα του νομού είτε εξακτινωμένα σε διαφορετικές περιοχές εντός του νομού, προς εξυπηρέτηση των επιμορφούμενων.
Οι επιμορφωτές του Β΄ Κύκλου επιμόρφωσης ορίστηκαν μετά από εισήγηση των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης και έγκριση του Δ.Σ. του ΙΕΠ και ήταν Περιφερειακοί Δ/ντές ή Δ/ντές Εκπ/σης της αντίστοιχης Περιφέρειας, καθώς και Σχ. Σύμβουλοι της αντίστοιχης Περιφέρειας, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε διοικητική θέση. Η επιμόρφωση ήταν διήμερη, συνολικής διάρκειας 12 ωρών και η αμοιβή των επιμορφωτών ορίστηκε στα 30€/ ώρα.
Πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.200 ώρες επιμόρφωσης, με τον αριθμό των επιμορφούμενων σε κάθε τμήμα να κυμαίνεται περίπου από 5 έως 25 άτομα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή παρακώλυσής της επιμόρφωσης.
Το συνολικό κόστος της επιμόρφωσης ανέρχεται στις 66.000€ περίπου.
Εξ αποστάσεως επιμόρφωση Διευθυντών σχολικών μονάδων – νέων στελεχών της εκπαίδευσης: Για τις περιπτώσεις που δεν κατέστη δυνατή η δια ζώσης επιμόρφωση ή για τα νέα στελέχη της εκπαίδευσης που ανέλαβαν υπηρεσία με το νέο σχολικό έτος, πραγματοποιείται εξ αποστάσεως επιμόρφωση μέσω της ψηφιακής εφαρμογής (πλατφόρμας) που έχει αναπτυχθεί.
Για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης των Διευθυντών σχολικών μονάδων ειδικά, το επιμορφωτικό υλικό που παράχθηκε προσαρμόστηκε και οργανώθηκε σε 4 μαθήματα με αντίστοιχες εργασίες/ δραστηριότητες ανά μάθημα.
Κάθε ενότητα - μάθημα υπολογίζεται ότι απαιτεί 3 ώρες μελέτης ώστε να συμπληρωθούν οι 12 ώρες επιμόρφωσης που είναι υποχρεωμένοι να έχουν ολοκληρώσει όλοι οι Διευθυντές σχολικών μονάδων.
Οι εργασίες των επιμορφούμενων αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο Ι.Ε.Π. προκειμένου να τις παραλάβουν στη συνέχεια οι επιμορφωτές- αξιολογητές που θα τις αξιολογήσουν και θα πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Επιμορφωτές - αξιολογητές των εργασιών είναι - όπως και στα δια ζώσης σεμινάρια Περιφερειακοί Δ/ντές, Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Δ/ντές Εκπαίδευσης ή και Σχολικοί Σύμβουλοι με διοικητική εμπειρία, με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη επιμορφωθεί στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου.
Οι επιμορφωτές -αξιολογητές των εργασιών προτείνονται από τις Περιφερειακές Ομάδες Διοίκησης και εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και μπορούν να συμμετέχουν και μέλη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής μετά από εισήγηση της Επιστημονικής Υπεύθυνης στο Δ.Σ. Η αμοιβή τους ορίζεται στα 4€ ανά γραπτή εργασία.
Η αμοιβή των αξιολογητών θα καταβληθεί μετά την κατάθεση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών και την ενδεχόμενη ανατροφοδότηση προς τους επιμορφούμενους (εφόσον απαιτηθεί και μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας).
Η πιστοποίηση καλής εκτέλεσης και παραλαβής θα γίνει από την Επιστημονική Υπεύθυνη της Πράξης με προηγούμενη διαβίβαση των παραδοτέων και προέλεγχο από τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ομάδες Διοίκησης. Δ.2. «Υπηρεσίες μετακίνησης και διαμονής και ημιδιατροφής των εμπλεκομένων στον Β΄ Κύκλο επιμόρφωσης».
Η εργασία καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εμπλεκομένων στον Β΄ Κύκλο επιμόρφωσης. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης, οι οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη της οργάνωσης των μετακινήσεων, της διαμονής και διατροφής, τη συγκέντρωση και αποστολή των σχετικών παραστατικών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου