Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

UNICEF: Η Ελλάδα είναι από τους πρώτους στις χώρες με την μεγαλύτερη άνοδο της παιδικής φτώχειας παγκοσμίως

Στις χώρες της νότιας Ευρώπης,  συμπεριλαμβανομένου την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία όπως και στην Κροατία, στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες 3 χώρες που έχουν πληγεί από την ύφεση (την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο) , σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει η Unicef,  καταγράφθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών παιδικής φτώχειας την εν λόγω περίοδο.
Όπως αναφέρει η έκθεση που δημοσίευεσε η unicef  ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να εξέλθουν από τις συνθήκες φτώχειας από το 2008.
Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες.
Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 2012 το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών με παιδιά καταβαραθρώθηκε στα επίπεδα του 1998. Το ίδιο συνέβη και στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο αλλά και στην Ισπανία που έχασαν μία δεκαετία, ενώ η Ισλανδία έχασε 9 χρόνι Ιταλία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία έχασαν 8.
Aπό την κρίση έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι νέοι. Η Unicef υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 15- 24 ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου