Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η απόφαση του Α. Λοβέρδου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Από το διδακτικό έτος 2014−15 και εφεξής, και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής. Τα παραπάνω ορίζει απόφαση την οποία υπέγραψε ουπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.
Πρόκειται για την αλλαγή της προσβλητικής, όπως την χαρακτήρισε ο υπ. Παιδείας ρύθμισης που επέβαλε απώλεια δικαιωμάτων σε αυτόν που έχανε μία μέρα για την άφιξή του στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου ορίζονταν ως αναπληρωτής.
ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ
Ο αναπληρωτής με βάση την ημέρα που παρουσιάζεται για να αναλάβει υπηρεσία «περνάει» στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Σε σχέση μ εκείνο τον αναπληρωτή που παρουσιάζεται την τρίτη ημέρα, ενδέχεται, για την επόμενη σχολική χρονιά, να βρεθεί μπροστά ή πίσω 100 έως 150 θέσεις, ανάλογα με την ειδικότητα.
Για παράδειγμα σήμερα παρουσιάζονται σε μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης 50 διοριζόμενοι αναπληρωτές, κι ένας διοριζόμενος για προσωπικούς του λόγους παρουσιάζεται την Τρίτη , αυτός χάνει από 100 έως 150 θέσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου